Et fælles nordisk brændpunkt: Røgalarmdagen

29 november, 2012 | 09:39


Julemåneden er højsæson for brande, og mange hjem mangler en røgalarm. De nordiske lande sætter derfor i fællesskab fokus på brandsikkerhed ved at afholde røgalarmdag lørdag den 1. december
En udtørret adventskrans, en tabt cigaretglød eller en glemt klejne i ovnen: En røgalarm kan gøre forskellen mellem liv og død.
December er højsæson for brande: I årene 2008-2011 rykkede brandvæsenet i gennemsnit ud til 606 brande i private boliger i løbet af julemåneden. Det er omkring 35 procent flere udrykninger end i en normal måned. Julemåneden er derfor kendetegnende ved mange brande, som ofte er forårsaget af levende lys i juledekorationer.
Samtidig viser en undersøgelse, at cirka 600.000 danske hjem ikke har en røgalarm installeret. Tendensen er den samme i Norge, Sverige, Island og Finland: Alt for mange boliger mangler en røgalarm.
Fælles nordisk røgalarmdag den 1. december
De nordiske ministre med ansvar for redningsberedskabet har derfor besluttet, at den 1. december skal være en fælles nordisk røgalarmdag. Dvs. en mærkedag, hvor befolkningen huskes på, hvordan de forbedrer deres brandsikkerhed ved at anskaffe sig en røgalarm, sætte den op og teste den.
For at sikre, at julen ikke går op i røg, lyder opfordringen fra Beredskabsstyrelsen således:

  • Køb en røgalarm
  • Sæt røgalarmen op – så højt som muligt og midt i rummet
  • Test røgalarmen én gang om måneden

Tema på Beredskabsstyrelsens hjemmeside
Læs flere gode råd om, hvordan du får en brandsikker jul på Beredskabsstyrelsens hjemmeside brs.dk.
Find tal for din kommune
Pressen kan finde tal for kommunernes udrykninger til brande i private boliger i julemåneden i perioden 2008-2011 via en oversigt, der er vedhæftet til denne pressemeddelelse.
Oversigten indeholder tal for alle landets 98 kommuner, og nytårsaftensdag er ikke regnet med i tallene.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder