Mød kvinden bag ”Hvorfor fattigdom”

23 november, 2012 | 06:27
Presse

Mød kvinden bag det verdensomspændende projekt ”Hvorfor fattigdom”.
 
Mød Mette Hoffmann Meyer, der er initiativtager til hele den globale cross-media event Hvorfor Fattigdom?
Mette Hoffmann Meyer har stået for det samarbejde, der har muliggjort projektet med mediefolk fra hele verden. Bropillerne i projektet er otte dokumentarfilm og et hav af kortfilm, som også vises på biblioteket. De sætter fokus på hvert sit aspekt af fattigdom verden over. Hvordan opstod idéen? Hvad skal vi med endnu en film om fattigdom? Og hvorfor serveres budskabet gennem film? Det er bare nogle af de spørgsmål vi stiller kvinden bag det verdensomspændende koncept.
 
Mette Hoffmann Meyer stod i 2007 bag projektet Hvorfor demokrati, og i 2012 er spørgsmålet – hvorfor er der stadig fattigdom på vores ressourcerige klode?
Mette Hoffmann Meyer fortæller om, hvordan det kan lykkes at skabe et verdens-omspændende fokus på et emne ved hjælp af dokumentarfilm og en masse benarbejde og gode forbindelser.
Nogle af de emner, som filmene tager fat på, er fx fødevareknaphed, korruption, skatte-tænkning, børnedødelighed, ulig adgang til uddannelse, kønsforskelle og grådighed. Ikke blot i Afrika, men også i lande som Kina, USA og Jordan.
Hvorfor fattigdom vil nå ud til 500 millioner seere i næste uge, og her i Aalborg har du altså muligheden for at møde idékvinden og stille hende alle de spørgsmål, du måtte sidde med efter at have set filmene eller oplevet udstillingerne her på Hovedbiblioteket.
Hovedbiblioteket, Glashjørnet mandag d. 3. december kl. 16.00
Gratis entré
Efter oplægget viser vi dokumentarfilmen ”Solar Mamas” i biografen
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder