Genbrug med rekordstort overskud

23 november, 2012 | 08:12
Presse

 

Overskuddet kommer fra genbrugsbutikkerne på Sundsholmen og i Gandrup. Her har 150 ledige i aktivering arbejdet så hårdt med at istandsætte gamle ting til genbrugsbutikkerne, at varerne har indbragt et rekordstort overskud.
 
I Aalborg Kommune kan ledige komme i aktivering i genbrugsbutikker i Nørresundby og Gandrup. De ledige hjælper med at istandsætte de ting, der afleveres på byens genbrugspladser, som derefter gør ny glæde, når varerne igen ender på salgshylderne.
 
I år har varerne indbragt et overskud på 250.000 kr. Det er 100.000 kr. mere end sidste år.
Pengene blev i år fordelt mellem 12 nominerede humanitære og sociale organisationer, som støtter arbejde, der er forankret i Aalborg. Pengene blev overrakt af rådmand Mai-Britt Iversen og rådmand Tommy Eggers ved en uddelingsfest torsdag på Aalborg Rådhus.
 
– det er intet mindre end fantastisk at se, hvordan ledige i kommunen på én gang styrker sine kompetencer og samtidig genererer så stort et overskud til mennesker, der har det svært. Det er i den grad genbrug med mening, og genbrug der både glæder og gavner, fortæller en stolt rådmand, Mai-Britt Iversen, der indledte festen med en lang tale på rådhuset. – I må indstille jer på en rigtig lang tale, for der er mange penge at dele ud og rigtig meget at sige.
 
– I gør en stor indsats alle sammen og fortjener en guldmedalje for det uvurderlige arbejde, I yder for at gøre Aalborg til en god kommune at bo. Og som jeg sagde til Kirkens Korshærs jubilæum: De frivillige er som gadelys for vores udsatte borgere. I gør veje meget lettere at gå, fortæller hun.
 
Hun pointerer desuden, at aktiveringen lærer de ledige rigtig meget om at begå sig på en arbejdsplads. Det handler om alt, lige fra mødetider til at kunne begå sig socialt og fagligt sammen med kollegaer og kunder. – Og så er det jo en ekstra bonus, at arbejdet samtidig værner om miljøet og betyder, at borgerne kan gøre sig en god handel, når de alligevel besøger genbrugspladserne, slutter hun.
 
Organisationer, der modtog penge
Rådmand Tommy Eggers overrakte i alt 12 store gavechecks til de mange organisationer, der var mødt op til uddelingsfesten. De 250.000 kr. blev fordelt mellem organisationerne: Polske børn, Kirkens Korshær, Frelsens Hær, Børnenes Kontor, Familiehjælpen, Krisecenter for Kvinder, Offerrådgivningen, DUI, KFUM socialt arbejde Parasollen, Røde Kors, Home-start i Aalborg, Dansk Folkehjælp Aalborg.
 
Fakta om GenbrugNord
 
Aktiveringsprojektet ’GenbrugNord’ drives i et samarbejde mellem Forsyningsvirksomhederne og Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg Kommune.
GenbrugNord ”Butikken”, Sundsholmen 20, Nørresundby
Åbningstiderne er onsdag og fredag kl. 12.00-15.00, torsdag kl. 12.00-17.00 og den 2. lørdag i hver måned kl. 10.00-15.00.
”Genbrugshjørnet”, Teglværksvej 31, Gandrup.
Åbningstiderne er onsdag og fredag kl. 12.00-15.00, torsdag kl. 12.00-17.00 og den 2. lørdag i hver måned kl. 10.00-15.00.
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder