Deep Purple til Skovrock i Aalborg

23 november, 2012 | 09:04
Presse

 

Det engelske rockband ryster bladene på bøgetræerne i Skovdalen, når de som eneste sted i Danmark på 2013 touren indtager udendørs scenen 8. august næste år Deep Purple var i topform, da de i 2011 senest gæstede Danmark, og bl.a. Gaffas anmelder, Espen Sprunk skrev: Deep Purple selv leverer en højenergisk præstation fra start til slut og får såvel unge fyldebøtter som ældre damer og herrer til at danse og spille luftguitar i sæderne og langs balustraderne.
 
Bandet, der blev dannet tilbage i 1968, var blandt pionererne inden for heavy metal og moderne hård rock, og var på et tidspunkt registreret i Guiness Book of World Records som klodens højest spillende band. Gennem tiden har bandet haft mange udskiftninger, men består i dag af de tre gamle medlemmer Ian Gillan (vokal), Ian Paice (trommer), Roger Glover (bas) samt Steve Morse (1994, guitar) og Don Airey (2001,tangenter), og er efterhånden ganske stabil i den opstilling.
I 2012 kunne Deep Purples centrale album “Machine Head” fra ’72 fejre fyrre års jubilæum, og det fik bl.a. Metallica og Iron Maiden til at medvirke til en hyldestudgivelse ”Re-Machined: A Tribute to Machine Head”.
I 1972 bestod Deep Purple af forsangeren Ian Gillan, foruden Richie Blackmore på guitar, Ian Paice på trommer, Roger Glover på bas og Jon Lord på orgel, der døde i juli i år af en blodprop. De skabte nogle af rockmusikkens største evergreens med sange som “Smoke on the Water”, “Highway Star”, “Space Truckin” og “Lazy”, der ikke blot står som en milepæl i bandets bagkatalog, men også i den hårde rock i bredere forstand.
I Aalborg er der hvert år fra maj til august udendørs Skovrock koncerter i Skovdalen med danske og internationale kunstner, der elsker at optræde i bøgeskovens amfiteater i hjertet af Aalborg. Skovscenen har plads til 5.000 publikummer, og som regel skabes der en helt speciel musikalsk stemning i bøgeskovens musikrum.
Billetterne til Deep Purple Skovrock koncerten begynder mandag den 26. november kl. 10 i Aalborg Kongres & Kultur Center tlf. 99 35 55 66, samt på akkc.dk, www.billetlugen,dk samt de tre salgssteder i Aalborg: Skråen og Bilka.
Prisen for billetter til ståkoncerten er 325 kr. + gebyr.
 
Koncerten arrangeres af RIM/Skråens Venner og Aalborg Kongres & Kultur Center.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder