Varm luft i doktorforsvar

13 november, 2012 | 12:04
Presse

 

Civilingeniør Karl Terpager Andersen vil med en ny doktorafhandling sætte punktum i en mangeårig disput om, hvordan opdriftsventilation i bygninger bedst beskrives matematisk. Karl Terpager Andersen er adjungeret lektor på Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) ved Aalborg Universitet.
Opdriftsventilation er naturlig ventilation fremkaldt af termisk opdrift og kan bruges til ventilering af bygninger. Dette forudsætter temmelig detaljererede beregninger af luftstrømmene i afhængighed af temperatur- og bygningsforhold. Karl Terpager Andersens afhandling handler om, hvorfor Bernoullis princip ikke slår til, når man skal beskrive, hvordan opdriftsventilation fungerer, og afhandlingen præsenterer og argumenterer i stedet for en konsistent, matematisk model, som alene er baseret på de grundlæggende strømningsligninger. Karl Terpager Andersen fremlagde første gang tankerne bag denne model i en artikel i 1995 og har siden sin pensionering i 2002 arbejdet videre med at færdiggøre den.
Doktorforsvaret finder sted 30. november 2012 fra kl. 13.00 på Aalborg Universitet København i Auditorium 1.008 på A.C. Meyers Vænge 15, og de officielle opponenter er professor Mats Sandberg fra Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Sverige og professor Per Olaf Tjelflaat fra Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU) i Norge.
Karl Terpager Andersen var i mange år ansat som seniorforsker på SBi, hvor han bl.a. arbejdede med naturlig ventilation i bygninger. I dag er han tilknyttet SBi som adjungeret lektor.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder