Hver anden drømmer om jul i udlandet

13 november, 2012 | 08:19
Arkiv

 

Vi vil udskifte slud og sjap med sol og varme
 
Mange danskere fantaserer om at udskifte juleræs, gaver, nissemænd, juletræer og Last Christmas på repeat i radioen med palmer, pool og badetøj. Således drømmer hver anden (49 pct.) om at tilbringe hele eller dele af julen i udlandet. Og det er specielt muligheden for at prøve noget nyt og udsigt til sol og varme, der lokker. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Hotels.com blandt 1.193 danskere.
 
Kulden har allerede indfundet sig i Danmark, og mange higer efter sol og varme oven på en sommer med meget få ægte sommerdage.
 
Og i år er julen indrettet således, at man kun behøver at tage ganske få reelle fridage for at få sig en dejlig lang ferie. Det får tilsyneladende mange danskere til at drømme om at rejse ud i og omkring julen.
 
Således svarer 49 pct. af de adspurgte i en ny undersøgelse foretaget af hoteleksperten Hotels.com, at de godt kunne finde på at rejse udenlands i julen.
 
En ny slags jul med sol, varme og familiehygge
Det er dog ikke alle, der kan få sig selv til at rejse fra familie, juletræ og konfekthygge. 15 pct. svarer nemlig, at de gerne vil vente med at rejse til efter selve juleaften. Mens 34 pct. drømmer om at prøve at holde jul under fremmede himmelstrøg.
 
Disse lokkes blandt andet af tanken om at prøve noget nyt samt af sol og varme. Mens en tredjedel (37 pct.) også bare gerne vil væk fra det danske juleræs. Endnu en tredjedel (34 pct.) drømmer om jul i udlandet, fordi de gerne vil tilbringe kvalitetstid med familien, mens 7 pct. gerne vil væk fra familien.
 
Blot 10 pct. drømmer om at tilbringe julen på ski.
 
De unge dropper gerne den traditionelle jul
Trangen til at fejre julen i udlandet daler tilsyneladende proportionelt med alderen.
 
Det er dermed primært den yngre del af befolkningen, der har mod på at tilbringe juleaften med paella, sushi eller kængurubøffer på grillen. Hver anden under 30 år (48 pct.) skipper nemlig gerne den traditionelle juleaften til fordel for en tur til udlandet, mens dette blot gælder 27 pct. af dem på 60+ år.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder