Aldrig så man så ung en 60-årig

10 november, 2012 | 07:01

 

Aalborg Kongres & Kultur Center kan i begyndelsen af 2013 fejre sit 60 års jubilæum. Det betyder en hel uge med masser af spændende kulturarrangementer for enhver smag. Festugen begynder den 12. januar 2013.
 
Selvom AKKC nu er hele 60 år kan man ikke se det. Huset må være indbegrebet af Lilholts albumtitel: Jeg bliver smukkere med tiden. Med AKKC’s ansigtsløft i blandt andet Aalborghallen, foyer og forhallen vil ingen tro, at det snart er husets 60 års jubilæum. AKKC er gennem de 60 år kun blevet stærkere, mere energisk og om muligt endnu mere engageret i at præsentere store internationale stjerner, et bredt udvalg inden for alle kulturgenrer og samtidig har både møder og kongresser samt messer og udstillinger udviklet sig til at være et stort aktiv for både AKKC, Aalborg og Nordjylland.
 
Jazz og ballet
Jubilæumsugen begynder den 12. januar med en funky frokostjazz, hvor man med sikkerhed vil blive ”blæst” væk af de ægte New Orleans-rytmer. Old Ragged Jazzmen og Lyhne & the Mojo Machine vil levere svingende og sprøde rytmer, mens publikum kan nyde en lækker frokostplatte. Samme dag kan nord- og midtjyderne også opleve Den kongelige Ballet, der bringer det bedste fra den uhyggelige Enetime, den smukke otte minutter lange Tjajkovskij pas de deux, udpluk fra den romantiske ballet La Bayadère og ikke mindst en hyldest til indianernes styrke og skønhed i The Unsung. Den Kongelige Ballet viser i denne anledning kun det bedste.
 
Revy
Revy-genren har en lang historie bag sig i Aalborg Kongres & Kultur Center. Derfor er det næsten naturligt, at de tre morsomme herrer Flemming Krøll, Leif Maibom og Flemming Jensen den 13. januar er med til fejringen af AKKC. De tre garvede revyfolk præsenterer forestillingen Det må ikke hedde REVY!, der på trods af navnet er en hyldest til den danske revy.
Det er tid til smil og latterkramper, når trioen fremfører utallige revynumre fra før og nu og viser, at revy er humor på højeste niveau. Som special guests har AKKC indbudt de håndværkere, der for 60 år siden var med til at bygge Aalborghallen. Samtidig efterlyses de børn, der var med i indvielsesarrangement og optrådte med den folkekære, skuespiller Ib Schønberg i 1953.
Når de er fundet, bliver de også indbudt som specielle gæster.
 
Rock, musical og opera
Til dem, der ikke er til revy er der lagt op til et brag af en nytårskoncert på selve jubilæumsdagen tirsdag den 15. januar, når DR UnderholdningsOrkestret & The Bootleg Beatles spiller klassikerne over dem alle. Det bliver en sand Beatlesfest for alle aldre. Sidste gang UnderholdningsOrkestret & Bootleg Beatles dannede musikalsk parløb ville jublen ingen ende tage, og derfor viser de nu igen deres musikalske dygtighed og intelligente jokes, der bringer publikum tilbage til den sande Beatles-tid. Og mon ikke de vil synge John Lennons version af Happy Birthday i anledning af jubilæet. Den 16. januar bliver rocken endnu hårdere, når de danske rock-legender fra D-A-D indtager scenen og giver en eksklusiv koncert i forbindelse med AKKC’s jubilæum. Der bliver sat fuld skrue på volumen og serveret hæsblæsende sange og guitarsolos.
Den 16. januar tilbyder AKKC også Nordjyllands børnefamilier en forsinket julegave. Morskabs-Theatret står klar med musicalen Frændeløs. Forestillingen er baseret på børnebogsklassikeren af samme navn fra 1878 og handler om noget så universelt som venskab. Børn og voksne skal glæde sig til at se fortællingen, der nu har fået et nutidigt twist. Samme dag kan AKKC også præsentere den charmerende Guido Paevatalu & Dolcemente, der kommer til Aalborg med de største opera-highlights. Den kongelige operasanger Guido Paevatalu skal ikke blot synge operahistoriens smukkeste arier, men også fortælle om sin lidenskab for opera og dele ud af sin viden om aftenens repertoire. Paevatalu støttes af trioen Dolcemente på violin, fløjte og cello.
 
Dobbelt fødselsdag
AKKC er ikke den eneste, der kan fejre sin fødselsdag i den uge. Aalborg Symfoniorkester fejrer sin 70 års fødselsdag samme uge og det var derfor nærliggende, at de to kulturelle fyrtårne også sammen fejrer deres høje alder. Derfor kan man opleve en speciel fødselsdagskoncert den 17. januar, hvor Rumon Gamba dirigerer til udvalgte Carl Nielsen-kompositioner med solisten Marianna Ghirynian på klaver.
 
Lattermagi og magisk sangunivers
Improvisation og latter-mageri er en sand kunstform. I hvert fald når Gunnar Frøberg, Claus Bue, Søren Hauch-Fausbøll, Niels Olesen, Søren Østergaard og Torben Zeller igen samles til endnu en omgang Hatten Rundt og genopliver de gode gamle dage, hvor de fik publikum til at græde af grin.
Den 18.-19. januar står i de helt unges tegn. Fristedet, med Jens Larsen og Peter Kristoffersen i spidsen, præsenterer igen Ungdomsringens Amatørmusikfestival, der samler ca. 20.000 unge på to dage.
Dette år er arrangementet en del af AKKC’s jubilæumsuge, og Fristedet har i den anledning komponeret og skrevet teksten til en helt speciel jubilæumssang for AKKC.
 
Danske slagere gennem tiden
Som afslutning på en uge med et festfyrværkeri af oplevelser tager Dansk Slager Parade 2013 publikum med på en mindekavalkade, når nogle af Danmarks bedste kunstnere fortolker og fremfører de største danske slagere gennem tiden. Med kunstnere som Dario Campeotto og Anne Herdorf, er der lagt i ovnen til årets største ”sing along”-fest.
 
Mange andre jubilæumsaktiviteter
I Jubilæumsugen kan interesserede komme på rundvisning i huset. Aalborg kommer til at miste pusten med isskulpturer af Harlekin og Columbine, lysfest og fyrværkeri i Kildeparken, jubilæumschokolade, Papegøjehavens specielle jubilæums-frokostbuffet, udgivelse af en jubilæumsbog, konkurrencer og meget meget mere, som der vil blive fortalt om op til jubilæumsugen.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder