Foredrag: Krigens by Aalborg

31 oktober, 2012 | 13:17
presse

 

Torsdag 1. november 2012 16:30 -18:00 på Hovedbiblioteket, Foredragssalen.
 
Den tyske værnemagt havde store interesser i og omkring Aalborg, der blev et vigtigt støttepunkt for skibs- og lufttrafikken til og fra Norge. Derfor blev byens flyvepladser udbygget til de største i Nordeuropa. Det medførte en række engelske flyangreb, der gjorde luftalarmer, ophold i tilflugtsrum og risikoen for død og ødelæggelse til en del af hverdagen for folk i og omkring Aalborg.
 
I november 2009 udgav forfatteren Hans Gregersen den meget omtalte bog ’Krigens by – Aalborg 1940-1945’, hvor han fortæller den samlede historie om Aalborg under besættelsen, hvor sabotageaktioner, schalburgtage, likvideringer, uroligheder og en mere og mere besværlig dagligdag satte dagsordenen.
Tilmelding

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder