Aalborg Universitet i parløb med Lunds Universitet i Sverige!

30 oktober, 2012 | 08:35
Arkiv

 

Visionen om et styrket universitetssamarbejde over Sundet bliver nu virkelighed efter at Aalborg Universitet og Lunds Universitet har underskrevet en spritny samarbejdsaftale med fokus på innovation, bæredygtighed og øget forskningssamarbejde inden for en række områder.
 
Rektor Finn Kjærsdam og Campusleder på Aalborg Universitet København, Lene Lange, har underskrevet aftalen sammen med rektor for Lunds Universitet Per Eriksson.
 
Aalborg Universitets rektor Finn Kjærsdam forventer sig meget af det nye samarbejde med et af Sveriges absolut stærkeste universiteter:
– Aalborg Universitet har formelt set hidtil kun haft et begrænset samarbejde med Lunds Universitet bl.a. om en fælles uddannelse inden for landinspektørområdet. Det er en glæde, at vi nu kan udvide dette samarbejde på flere udviklingsområder, hvor begge universiteter er parate til at søge nye veje, så vi kan få fælles glæde af den viden og ekspertise, der findes på de to universiteter.
 
Campusleder Lene Lange, Aalborg Universitet København, ser det nye samarbejde som en stor gevinst for AAU som helhed og for Aalborg Universitet København i særdeleshed:
– Lunds Universitet og AAU har flere fælles træk. Vi deler bl.a. interessen for styrkelse af forskningsbaseret innovation og for styrkelse af samarbejdet mellem fagfelter, der tilsammen kan skabe ny viden og nye løsninger af afgørende betydning for udviklingen frem mod et mere bæredygtigt samfund.
 
Rektor for Lunds Universitet, Per Eriksson, ser fra svensk side også store perspektiver i det kommende samarbejde med AAU:
– Aalborg Universitet, der er et af de mest visionære og hurtigst voksende universiteter i Danmark, arbejder målrettet med udvikling i innovationsmiljøer som Lunds Universitet kan få gavn af på sigt. Aalborgs visioner og kompetencer på disse områder kompletterer på bedste vis de visioner og kompetencer, som vi har i Lund.
 
Som første skridt i aftalen mellem Lunds Universitet og AAU etableres der en fælles udviklings- og innovationsplatform, som skal arbejde med bæredygtig byudvikling/sustainable cities, energiplanlægning, bioenergi, bioraffinaderi, materialer, klimatilpasning og nye samarbejdsformer.
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder