Handel med Dankort på nettet steg i 3. kvartal

29 oktober, 2012 | 08:15
Arkiv

 

 
Danskerne foretog knap 15 millioner Dankortbetalinger i danske internetbutikker i 3. kvartal 2012. Det er en stigning på knap 2 millioner betalinger, svarende til 15,1 procent, i forhold til samme periode 2011. Det viser nye tal fra Nets.
 
 
Gennemsnitskøb falder fortsat
Det gennemsnitlige køb med Dankort på internettet i 3. kvartal var 527 kr. Det er 27 kr. lavere end gennemsnitskøbet i samme periode året før. Samme billede gjorde sig gældende i 2. kvartal, hvor gennemsnitskøbet på 638 kr. var 22 kr. lavere end i samme periode i 2011.
 
 
 
Forskellige betalingsformer
Danskerne har forskellige måder at betale for deres indkøb på internettet. Dankortet er en populær løsning, men det er også muligt at vælge andre betalingsformer, herunder internationale betalingskort og betaling pr. efterkrav. Nets har tidligere kvartalsvist offentliggjort udviklingen for betalinger med internationale betalingskort i danske internetbutikker. Men i kraft af at betaling med internationale kort i stigende grad sker via andre indløsere end Nets (Teller), giver disse tal ikke længere et fyldestgørende billede af markedsudviklingen. Derfor har Nets valgt kun at publicere tallene for Dankortforbruget.
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder