Koncerter med helt nye rytmiske kirkemusikere

26 oktober, 2012 | 09:40


Studerende og lærere fra helt ny kirkemusikeruddannelse giver koncerter.
 
I september blev der taget hul på et nyt kapitel i dansk musikhistorie – de første studerende begyndte på en helt ny konservatorieuddannelse i Rytmisk Kirkemusik. Uddannelsen er forankret på Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg, som i forvejen huser et professorat i rytmisk korledelse samt en række specialiserede rytmiske uddannelser.
 
Baggrunden for den nye uddannelse er, at ordet ”rytmisk” i dag indgår i en meget stor del af alle stillingsopslag inden for den kirkelige musik. Der er således et tydeligt behov for en ny type kirkemusiker, som både kan varetage konventionelt gudstjenestespil fra orglet og med lige så stor autoritet kan lede et band eller et rytmisk kor.
 
 
Allerede efter et par måneder er de første studerende og deres lærere klar til at demonstrere, hvad det hele går ud på. Det sker ved tre koncerter i og lige uden for Aalborg:
 
29. oktober: Vejgaard Kirke
30. oktober: Gistrup Kirke
1. november: Gunderup Kirke
 
Alle koncerterne begynder kl. 19.30. Der bliver spillet et varieret program med både klassisk og rytmisk musik.
 
 
Den ny uddannelse er et tiltrængt supplement til de eksisterende kirkemusikuddannelser, ikke en konkurrent. Der er nemlig et marked for netop denne kombination af musiske færdigheder.
 
De studerende bliver undervist i orgel, rytmisk klaver, rytmisk korledelse og børnekorledelse. Dertil kommer almene bifag som sammenspil, komposition, arrangement med mere. Uddannelsen kan tages både på bachelor- og på kandidatniveau. Senere vil den også blive udbudt som et videreuddannelsesforløb for nuværende organister, der kan tage enten en diplom eller en master i Rytmisk Kirkemusik.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder