Skøjteprinser og prinsesser til DM i Gigantium

25 oktober, 2012 | 07:33
Presse

 

Aalborg er vært for DM i Kunstskøjteløb fra den 6.-9. december 2012 i Gigantium Isarena, hvor der samtidig bliver fejret 100-års jubilæum for Dansk Skøjteunion.
Omkring 110 skøjteløbere fra hele landet deltager i DM i Aalborg til december.
14-årige Rebekka Maja Andreasen fra Aalborg Skøjteløberforening er én af dem – hun har skøjtet, siden hun var tre år og vandt i 2008 DM-guld. Når hun ikke er i skole, så bruger hun tiden på at øve og øve forud for DM.
”Jeg træner cirka 14 gange om ugen – det er en blanding af at øve mit program på isen, balletundervisning, dans og løbetræning. Jeg træner på at kunne lykkes med en dobbelt axel, for det er noget helt nyt, at jeg har den med i mit program – men det giver rigtig gode point at kunne den,” fortæller Rebekka Maja Andreasen.
Dansk Skøjteunion har 100-års jubilæum i år, og det bliver fejret med et særligt show under DM i Aalborg.
”Dansk Skøjteunion laver et show, hvor der bliver løbet og danset i kostumer som i 1940, og der vil være et par på isen, som dansede professionelt dengang. Derudover bliver der tre små shows over H.C. Andersens eventyr, hvor Aalborg Skøjteløberforening skal lave ”De vilde Svaner,” så vi er i gang med at få lavet kostumer, der passer til showet,” fortæller Bodil Pilgaard, der er formand for Aalborg Kunstskøjteforening.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder