For første gang i Danmark og Skandinavien

24 oktober, 2012 | 06:00
Presse

 

Staatsoper Unter den Linden Berlin til Aalborg.
 
Det berømte operahus har valgt Aalborg som eneste spillested i Danmark og Skandinavien, og opfører 20. og 22. november deres mest spillede opera, Barberen i Sevilla, i Aalborg Kongres & Kultur Center.
 
Når Staatsoper Under den Linden Berlin for første gang spiller på en dansk scene, bliver det med deres absolut mest populære opera, Barberen i Sevilla, der har spillet over 300 gange i Berlin, hvor den også spiller igen januar og februar.
Ensemblet i Aalborg er med Kenneth Tarver som Grev Almaviva, Renato Girolami som doktor Bartolo og Rosina spilles af Rachel Frenkel.
Rollelisten rummer desuden Basilio spillet af Alexander Vinogradov, Bertea af Evelin Novak, Figaro af Alfredo Daza, Fiorillo af Gyual Orendtog Ambrosio spilles af Florian Eckhardt, alle en del af Berlineroperaens faste ensemble.
Med til Aalborg kommer også det 36 mand store orkester Staatskapelle Berlin med dirigent Michele Rovetta i front. Rossinis berømte komiske opera er iscenesat af Ruth Berghaus, og den sjove scenografi og kostumedesignet er skabt af Achim Freyer.
Den endelige kontrakt med Staatsoper Under den Linden Berlin om et gæstespil i Aalborg Kongres & Kultur Center blev underskrevet i sidste weekend, men inden har operaens teknikere og sceneansvarlige gæstet Aalborg Kongres & Kultur Center flere gange for at godkende alle forhold omkring scene og teknik, så det kendte operahus endeligt kunne bekræfte dette første besøg i Danmark og Skandinavien.
– Med besøget fra Staatsoper Unter den Linden Berlin i Aalborg opfylder vi endnu et af punkterne fra vores ønskeliste til det klassiske publikum, hvor det f.eks. også tidligere er lykkedes at få operahuse og navne som Teatro alla Scala fra Milano og solisterne Anna Netrebko og Erwin Schrott, siger en meget glad direktør, Ernst Trillingsgaard fra Aalborg Kongres & Kultur Center.
Baggrunden for besøget fra Staatsoper Unter den Linden Berlin er, at operaen pt. spiller i Berlins Schiller Theater, da deres eget operahus, Unter den Linden, er under renovering. Derfor opstod idéen og muligheden for et gæstespil i Danmark, som Aalborg forfulgte og fik i hus.
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder