Bedste tredje kvartal siden 2008

24 oktober, 2012 | 09:34
Arkiv

 

Spar Nord tjente i tredje kvartal 135 millioner kroner før skat og afslutter dermed det bedste tredje kvartal siden 2008. Kundetilgangen fortsatte med at sætte rekord, og danskernes søgning til Spar Nord har givet banken knap 9.000 nye kunder netto i år. Det viser bankens netop offentliggjorte kvartalsrapport.
Efter et stærkt tredje kvartalsresultat på 135 millioner kroner før skat runder Spar Nord årets første tre kvartaler med et samlet overskud på 285 millioner kroner før skat.
 
 
Administrerende direktør i Spar Nord Lasse Nyby betegner overordnet udviklingen i det seneste kvartal som ”rigtig fornuftig”, og han hæfter sig ved tre afgørende forhold i bankens favør:
 
 
– Først og fremmest er det lykkes os at øge vores basisindtjening før nedskrivninger, så den i år ligger 39 procent over sidste års niveau, og det er vi selvsagt ganske tilfredse med, siger han og fortsætter:
 
– Dertil kommer, at vores tiltrækningskraft over for nye kunder er stærkere end nogensinde med næsten 9.000 flere kunder i årets første tre kvartaler.
 
– Og ikke mindst kan vi konstatere, at vores nedskrivninger – efter de ekstraordinære udgifter i andet kvartal – nu er tilbage på det niveau, vi havde forventet for hele året, lyder det fra Lasse Nyby.
Spar Nords nedskrivninger på udlån lander i tredje kvartal på 111 millioner kroner.
 
På den mere negative side hæfter Lasse Nyby sig ved, at danskernes investerings- og forbrugslyst fortsat er meget beskeden:
 
 
 
– Som så mange andre virksomheder havde vi gerne set et højere aktivitetsniveau i samfundet. Men det lader som bekendt vente på sig, og det betyder et fortsat pres på vores bankudlån, som på trods af en fremgang i tredje kvartal på 1,1 milliarder kroner fortsat er lavere end ved årets begyndelse.
 
 
 
Sammenlignet med ultimo 2011 er Spar Nords bankudlån faldet med fire procent svarende til 1,2 milliarder kroner. Til gengæld er Spar Nords formidling af realkreditlån i samme periode steget med 3,8 milliarder kroner. Dermed er bankens samlede udlånsformidling vokset med fire procent, mens indlånet er vokset med hele syv procent i perioden.
 
 
 
Fusion med Sparbank
 
Den største begivenhed i Spar Nords tredje kvartal var offentliggørelsen af en aftale om at fusionere Spar Nord og Sparbank med Spar Nord som det fortsættende selskab. Fusionsaftalen er tiltrådt af begge bankers bestyrelser og efterfølgende godkendt af Konkurrence- og forbrugerstyrelsen. I uge 46 skal de to bankers aktionærer på ekstraordinære generalforsamlinger tage stilling til fusionen.
 
 
 
– Med fusionen skaber vi en bank, som med 320.000 kunder og 90 filialer fordelt over hele landet får en betydelig konkurrence- og indtjeningskraft, siger Lasse Nyby.
 
 
 
Han tilføjer, at fusionen efter planen skal udløse synergier i den fortsættende bank for 130 millioner kroner årligt.
 
 
 
Fastholder opjustering
 
Spar Nord opjusterede i juli forventningen til årets basisindtjening før nedskrivninger fra 800 millioner kroner til 900 millioner kroner, og den forventning fastholdes.
 
 
For 2013 forventer Spar Nord en basisindtjening før nedskrivninger og engangsomkostninger relateret til fusionen med Sparbank i niveauet 1.100 millioner kroner.
 
 
 
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder