Hver fjerde rejser gladelig på ferie med svigermor

23 oktober, 2012 | 05:43
Arkiv

 

Men mere end hver anden vil hellere være fri!
At dele pool, ferieoplevelser, bustur og frokost med svigermor er ikke et mareridt for alle. Således rejser hver fjerde hellere end gerne på ferien med ”svigermekanikken”. Men mere end hver anden er dog mere eller mindre skeptiske over for idéen. Det viser en ny undersøgelse af danskernes ferievaner foretaget af hoteleksperten Hotels.com.
Billedet af den sure svigermor, der snager i alt og er hverdagens fjende nummer ét, hersker åbenbart ikke blandt alle danskere. Således vil hver fjerde (28 pct.) hellere end gerne have svigermor med på ferie.
Dog har mere end hver anden stadig et så køligt forhold til svigermor, at hun absolut ikke skal med på ferie (40 pct.) eller, at hun kun skal med, hvis det absolut er bydende nødvendigt (13 pct.)
Det viser en ny undersøgelse af danskernes ferievaner foretaget af hoteleksperten Hotels.com blandt 1.193 danskere.
 
Mænd vil lige så gerne have svigermor med som kvinderne
Og selvom det måske primært er mændene, der omtaler svigermor som en plage i dagligdagen, så vil lige så mange mænd (27 pct.) som kvinder (28 pct.) rigtig gerne have svigermor med på ferie.
Dog er der en mindre overvægt af mænd, der siger kategorisk nej til, at ”svigermekanikken” skal være en del af ferie-oplevelsen.
Således svarer 44 pct. af mændene et rungende nej til at ville have svigermor med på ferie, mens dette blot gælder 37 pct. af kvinderne.
 
Midtjyder er gladest for deres svigermor
Mens kvinderne er det folkefærd, der kønsmæssigt synes gladest for svigermor, så er midtjyderne på regionalt plan dem, der helst vil have svigermor med på ferie. Således svarer knap hver tredje midtjyde (31 pct.) et rungende ja til at holde ferie med den bedre halvdels mor.
Nordjyderne er derimod dem, der er mest skeptisk overfor at have svigermor med ”i bagagen”. Blot hver femte nordjyde (20 pct.) er dermed fortaler for at holde ferie med svigermor.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder