Store navne hos galleri KIRK nu på søndag

22 oktober, 2012 | 06:54
Presse

Fernisering søndag d. 28. okt. kl. 14-16 – på Galleri Kirk, Danmarksgade 8.
Kvinder på tværs – Fra det fortællende til det abtrakte maleri.
 
Kirstine Roepstorff, Mie Mørkeberg, Krista Rosenkilde, Bodil Nielsen, Martha Kramær m.fl.
 
 
 
På søndag vil man hos galleri KIRK kunne møde 11 fremtrædende navne indenfor dansk billedkunst, hvor galleriet ønsker at give et billede af den udvikling der er sket de sidste 10 år indenfor den kvindelige danske kunstscene på tværs af vidt forskellige stilarter.
Hovedparten af kunstnerne er uddannet fra kunstakademiet og har haft udstillingsvirksomhed både i ind- og udland.
Her kan bl.a. nævnes Kirstine Roepstorff, som er en af de yngre danske kunstnere, der har slået stort igennem internationalt og har solgt billeder til prestigefyldte kunder så som Museum of ModernArt i New York og Saatchi Gallery i London.
At netop disse 1 kunstnere er udvalgt, skyldes den afgørende betydning galleriet mener de har haft for for udviklingen indenfor dansk kunst de sidste 10 år.
 
De kvindelige kunstnere har samtidig fået stadig større indflydelse på kunsthistorien i Danmark, hvorfor det er værd at se nærmere på, hvad der er sket her både indenfor både det fortællende og det abstrakte maleri.
For maleriet er på ingen måde dødt, som tidligere udråbt, men trives i bedste velgående også hos disse unge kunstnere, og giver mulighed fo at skabe helt selvstændige rum indenfor begge genre, dog med vidt forskellige virkemidler.
Her har det abstrakte udtryk samtidig vundet større og større indpas, bl.a. med kunstnerne Anna Sørensen, Bodil Nielsen og Malene Bach og Krista Rosenkilde, som kan ses på udstillingen, og som formår at undersøge hvordan forholdet mellem flader, farver og former påvirker sanseindtrykket. De abstrakte kunstnere arbejder her med maleriet som maleri, mens vi i det figurative fortællende maleri kan opleve genkendelige figurer, hvor fortællingen er det afgørende.
Dette kunne fx være i kraft af Mette Hannemanns eller Birgitte Støvrings værker, hvor vi føres ind i et ekspressivt og ofte meget stemningsfyldt billede, hvorfra vi kan danne referencer til vores egen virkelighed.
Endelig ser vi blandt kunstnerne udtryk, som bevæger sig i spændingsfeltet midt imellem de to genre, hvor det abstrakte og figurative blandes, og hvor virkemidler fra begge udtryk anvendes. Man vil her på udstillingen kunne se kunstnere som Martha Kramær, Signe Jaïs og Mette Rishøj, som hermed viser et helt tredie sansebillede.
 
På udstillingen kan man hermed få et indblik i den udvikling der har været indefor disse vidt forskellige genre, og forholdet imellem disse.
 
Deltagende kunstnere på udstillingen:
 
Kirstine Roepstorff f. 1972
Bor og arbejder i Berlin
Er uddannet fra det kongelige danske kunstakademi i 2001 samt Rutgers University, Mason School of Fine Art (MFA), USA i 2000. udstiller i dag på nogle af de største internationeale gallerier og museer
 
Mie Mørkeberg f. 1980.
Bor og arbejder i København.
Er uddannet i 1999 – 2006 fra det kongelige danske kunstakademi.
Har bl.a. udstillet på Kunsten.
 
Krista Rosenkilde f. 1982
Er uddannet fra det kongelige danske kunstakademi 2003 – 2009
Har udstillet hos galleri Tom Christoffersen og Michael Andersen samt på Vejle kunstmuseum
Mette Hannemann
 
Anna Sørensen(f. 1968)
Er uddannet på Kunstakademiet i København med afgang i 1996 og bor og arbejder i København.
Hun har udstillet solo på Hostebru Museum samt hos flere store gallerier i Kbh. og Jylland
 
Signe Jaïs
Bor og arbejder i København
Er uddannet fra det kongelige danske kunstakademi 1989-96 og er i dag en af kunstnerne hos galleri Møller Witt i Århus og Specta i Kbh.
 
Martha Kramær f. 1974Bor og arbejder i København
Er uddannet fra det kongelige danske kunstakademi i københavn i 2002 – 2008
Udstiller netop nu i Politikkens hos og tidligere hos galleri Veggerby samt Franz Pedersen.
 
Herudover:
 
Birgitte Støvring
Malene Bach
Bodil Nielsen
Mette Rishøj
 
 
Udstillingsperiode d. 28.10 – 15.12
 
Åbningstider:
tir. – fre. kl. 13-17.30
lør. 11 – 13
 
 
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder