Arkiv

 

Arkiv
LO-familien har på to år fået øgede muligheder for at købe egen bolig. En analyse fra Dansk Ejendomsmæglerforening og boligsiden.dk viser, at hvis LO-familien selv har til udbetaling på boligen, kan den vælge mellem 2/3 af alle landets boliger til salg. Også funktionærer har fået bedre muligheder.
Et større antal danske familier inviteres nu indenfor på boligmarkedet. Siden 2010 har udviklingen på markedet bevirket, at en almindelig LO-familie med to børn har økonomisk råderum til at vælge mellem 66,5 procent af alle de udbudte ejerboliger. Det er 2 procentpoint mere end for to år siden.
”Det er rigtig gode nyheder for børnefamilierne. Og det er ikke kun LO-familien, som boligmarkedet er blevet mere tilgængeligt for. Også for funktionærfamilien med far, mor og to børn er mulighederne på boligmarkedet blevet bedre de sidste to år,” forklarer Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.
Funktionærfamilien kan i dag vælge mellem knap 87 procent af de boliger, der er til salg, og det er 1 procentpoint flere end i 2010. I begge tilfælde forudsættes det i beregningerne fra DE og boligsiden.dk, at familierne selv kan klare udbetalingen til boligen, og at de kan blive kreditgodkendt i banken og realkreditinstituttet.
”Det er det generelle prisfald på boliger og i særdeleshed de meget lavere renter, vi har i dag, der er væsentlige forklaringer på, at de arbejdende danske familier nu kan vælge mellem en større andel af de boliger, der er til salg”, siger Birgit Daetz.
 
Gode muligheder i de store byer
Birgit Daetz hæfter sig ved, at selv i flere af landets store kommuner er LO-familiens muligheder rigtig gode.
”Boligpriserne er traditionelt set højere i storbyerne, men selv i kommuner som Odense og Aalborg kan LO-familien vælge mellem mere end 63 procent af de udbudte boliger.”
I ti af landets kommuner er udbudspriserne så attraktive, at LO-familien kan vælge mellem mere end 90 procent af de boliger, der er til salg. For funktionærfamilien gælder det i 55 kommuner, altså over halvdelen.
Cheføkonom hos Dansk Ejendomsmæglerforening, Troels Theill Eriksen, mener, at beregningerne er gode nyheder for mange førstegangskøbere.
”Vores beregninger viser, at der er rige muligheder for at vælge en bolig, særligt når man kommer lidt uden for Region Hovedstaden og Århus. Den store tilgængelighed af boliger er en væsentlig forudsætning for, at flere førstegangskøbere kan vælge at købe bolig,” siger cheføkonomen.
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også være interesseret i

Guide til kælkebakker i Aalborg: De syv bedste og mest interessante

Tema: Nordjylland dækket i sne I disse dage er Nordjylland dækket i…

Voldsomt snevejr i Nordjylland – fortæl os om din oplevelse med snestormen

Snestorm i Nordjylland – hele regionen er hårdt ramt Det er nok…

Mette Bugge: “Vi har opbakning fra myndigheder, kommunen og alle andre til, at der igen bliver karneval, så det kan jeg fuldt og fast love, der gør”

Karneval i Aalborg fylder rundt Til sommer vil Aalborg Karneval løbe af…

Har du undret dig over hvorfor du ikke må bruge de nedgravede containere i Fyensgade? Læs om hvorfor her

Rundt omkring i Aalborg er det ikke er særsyn efterhånden, at se…

Er du glad for en hotdog? Her kan du få den længste af slagsen

Hvis du er som de fleste Nordjyder, så elsker du sikkert en…

Nordjylland er dækket i sne – aktiviteter for hele familien

Weekend = afslapning for hele familien Nu hvor Nordjylland er dækket i…

Jacob Risgaards investeringer bærer frugt: Sådan vil han investere pengene

Risgaards holding  selskab viser største overskud nogensinde. Efter skat er trukket fra har han tjent 122…

Oversigt over smitten i Aalborg: Sådan går det

I modsætning til smitten på landsplan, så har de daglige smittetal for…

Dyre kvadratmeterpriser: Nørresundby er blevet populært

Flere og flere boligsøgende er begyndt at få øjnene op for hvilke…