Storhed på Skråen

20 oktober, 2012 | 09:05


Anmeldelse af “Wunderkammer” – cirkus/cabaret på Skråen 19. oktober. Af Christian Bruun:
Storhed, dette er fantastisk. Jeg mangler ord, det er nemmere at beskrive med følelser.
Forleden sprang Felix ud fra 39 kms højde. Da jeg så den live transmission, og han stod dér ude i ingenting og alting og lod sig falde, gav det et gisp i min krop Det gisp varede sådan cirka med op og ned ture til han satte sine ben på jorden.
Stort set samme følelse af gisp sad i min krop gennem denne forestilling/performance/stunt/kunst (svært at placere hvad det egentligt var). Det var et langt gisp med en blanding af grin, klap, smil og stilhed (den gode slags). Og så kunne jeg skrive en masse fantastiske ord som overgår hinanden en efter en. Noget der slog mig da jeg gik ud, er, at salen kun er ¼ fuld. – hvor f**den er alle de mennesker der kunne ha’ haft en oplevelse (tør jeg sige) for livet?
Okay okay, break it down. Da jeg hørte om showet og så et klip på fjernsyn tænkte jeg selv “vi har at gøre med nogen som gør noget med kroppen og stor fanfare og så til sidst klapper alle og går hjem for at sove”.
Sagen er, at da jeg gik hjem måtte jeg flere gange stoppe op, kigge på regnen, lytte til knallerten eller lige mærke en ekstra gang, hvordan det nu egentligt er at sanse. Det var som om noget var anderledes. Okay, crazy stuff, så man ser et show går hjem og ens liv er ændret, er det hvad jeg siger. Don’t know. Men det får mig til at tænke over ting, lige stoppe op og kigge på mig selv og andre, lige mærke efter – et nyt (måske ikke banebrydende, men nyt) perspektiv.
*dyb ind- og udånding*. Wow.
Jeg er ikke duperet. Jeg er imponeret, men det er heller ikke det rigtige ord. Jeg føler mig lille og stor. Det er ikke en verdensrekord eller flere af slagsen som Felix, og hvis du skriver “acrobatics” på youtube finder du stort set de samme udførelser. Men du mærker det ikke.
Men på Skråen, så jeg tidligere i aftes 7 mennesker lave noget, som gjorde at jeg stadig mærker noget.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder