Stormestre fra hele Europa til skakturnering i Aalborg

12 oktober, 2012 | 08:07
Presse

 
62 danske og internationale skakspillere deltager i “LARSENs Nordjyske Mindeturnering 2012” på Aalborg Katedralskole i efterårsferien.
 
Til ære for den afdøde skakstormester Bent Larsen har Nørresundby og Aalborg Skakklub arrangeret “LARSENs Nordjyske Mindeturnering 2012” fra mandag den 15. oktober til søndag den 21. oktober 2012. I turneringen deltager 43 danske og 19 udenlandske skakspillere- heraf mange stormestre.
Præsentation af udvalgte turneringsdeltagere:
 
Fridrik Olafsson, Island. Stormester, der i 1950’erne og 60’erne sammen med Bent Larsen tilhørte det vestlige islæt i verdenseliten i skak. Olafsson har vundet flere store internationale turneringer (bl.a. Wijk aan Zee 1976) og deltaget i kandidatturneringen i VM-cyklus (1959). I perioden fra 1978 til 1982 var Olafsson præsident for verdensskakforbundet FIDE.
 
Miso Cebalo, Kroatien.Stormester, der to gange har repræsenteret sit land ved skak-OL. I 1985 opnåede Cebalo en flot 6. plads ved interzoneturneringen i Taxco. I 2009 vandt han senior-VM i Condino, Italien.
 
Oleg L Chernikov, Rusland.Stormester Oleg Chernikov fra Rusland har ligeledes gjort sig positivt bemærket som seniorspiller. I år 2000 vandt han i Rowa, Polen verdensmesterskabet for seniorer.
 
Andreas Dückstein, Østrig. Den østrigske internationale mester Andreas Dückstein er med sine 85 år en af de absolutte veteraner i turneringsfeltet. Èn af Dücksteins største skaklige bedrifter var en sejr over verdensmesteren Botvinnik ved skak-OL i 1958 i München. Det var det eneste nederlag Sovjetunionen led i turneringen. Dückstein vandt for øvrigt også over Bent Larsen i samme turnering!
 
Wolfgang Uhlmann, Tyskland. Stormester Wolfgang Uhlmann er 11 dobbelt østtysk mester, og han har repræsenteret DDR 11 gange ved skak-OL. Uhlmann har flere internationale turneringssejre på sit CV, og han kvalificerede sig i 1970 til kandidatturneringen men blev slået ud af Bent Larsen.
 
Jens Kristiansen, BMS Skak. Jens Kristiansen er den stærkeste spiller på den danske seniorrangliste. Han er international mester og har vundet DM hele tre gange (1979, 1982,1995). Desuden har Kristiansen fire gange repræsenteret Danmark ved skak-OL.
 
Jørn Sloth, Nordre Skakklub. Jørn Sloth er én af de mest aktive danske seniorspillere. I 2009 og 2010 vandt han senior-DM. Sloths største internationale bedrifter ligger indenfor korrespondance-skakken, hvor han er stormester og i 1975-80 vandt VM.
 
Bo Jacobsen, Århus Skakklub/Skolerne. Bo Jacobsen fra Århus er endnu en af feltets tidligere danmarksmestre. I 1976 vandt Jacobsen DM, og i dag er han blandt de 10 stærkeste seniorer i dansk skak. Bo Jacobsen er for øvrigt den eneste danske skakspiller, som samlet set har en positiv score mod ex-VM Anatoly Karpov.
 
Poul Erik Nielsen, Holstebro Skakklub. Poul Erik Nielsen er forsvarende danmarksmester i seniorskak, idet han som ‘under dog’ i Randers i 2012 vandt senior-DM.
 
 
 
Se hele deltagerlisten her: http://larsen.skakteam.dk/
 
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder