Ny tv-kanal sender julemusikvideoer 24 timer i døgnet

10 oktober, 2012 | 06:40

I 51 dage, nærmere bestemt fra 12. november og helt ind til første nytårsdag 2013 kan danskerne på den nye tv-kanal Christmas-TV tage for sig af et overflødighedshorn af de mest populære julehits – med alt fra klassikere som WHAMs ”Last Christmas” til de nyeste julesingler fra ind- og udland.
 
Den nye tv-kanal kommer ud til over 75 pct. af danskerne via de største danske tv-distributører som YouSee, Stofa m.fl. og kan også ses af alle dem som har grundpakker og som normalt ikke har adgang til andre musikvideokanaler.
 
”Kanalen skal ses som tv-branchens bud på et velfungerende pop-up koncept. TV kan være med til at bygge stærke fællesskabs traditioner op hos danske befolkning. Det ser vi allerede når TV2 intensivt sender Tour de France eller når DR i en periode lægger Danmark ned hver fredag med X-factor. På samme måde er Christmas TV tænkt som et tilbud, der op til og i løbet af julen, giver danskerne den perfekte platform for julefesterne og julehyggen.” siger Kasper Krüger, direktør for Christmas TV.
 
 
 
Kommercielt interessant
 
Christmas TV kommer ud til næsten alle de danske husstande og arbejdspladser. Julekanalen bliver distribueret gratis gennem de største danske tv-distributører. Med andre ord når Christmas TV størstedelen af de danske forbrugere i en periode hvor interessen og lysten til julemusik er på sit absolut højeste. Det gør kanalen kommerciel interessant mener et af landets store mediebureauer:
 
 
”Hos Carat tror vi julekanalen kan være et rigtig godt tilbud til de store danske og internationale annoncører, der gerne vil hele vejen ind i stuerne op til og i forbindelse med julen. Og det er der mange brands der vil, så jeg kan sagtens se tv-kanalen få succes, hvis annoncepakkerne samtidig er attraktivt prissat i forhold til markedet generelt, ” siger Mikael Ostenfeld, direktør for tv-indkøb hos Carat Danmark. ”Soft juleradio har historisk vist, at interessen er der blandt befolkningen, så kanalen bør kunne blive interessant.” fortsætter han.
 
 
 
Passer ind i tidsånden
 
Christmas TV er et godt eksempel på et tv-koncept, der passer ind i tidsånden:
 
”Christmas TV er en ny form for tv-kanal, der vil passe godt ind i de nye musik- og tv-vaner, forbrugerne er i fuld gang med at tilegne sig. De mange nye skærme og mobile platforme betyder, at der i dag ses mere tv flere forskellige steder. Og i dag er der en udbredt forventning om, at der skal være billeder til musikken, uanset om man hører musik fra tv’et, computeren, mobilen eller iPad’en. Christmas TV glæder sig til at kunne fylde de mange skærme ud med levende julestemning til de elskede julehits.” fortsætter Kasper Krüger, direktør for Uptown TV ApS.
 
Også hos landets største tv-distributør YouSee ser man med stor interesse på den nye kanal:
 
 
”Det er et interessant initiativ at skabe en midlertidig tv-kanal, som kun knytter sig til en bestemt begivenhed eller årstid. Derfor har vi valgt at sige ja tak til at distribuere den på vores Ekstrakanal, som alle YouSee-kunder med et digitalt tv har adgang til. Og så ved vi jo også, at danskerne elsker julemusik i december.” siger vicedirektør Ulf Lund, YouSee.
Danskerne elsker julemusik
Ifølge musikselskabernes brancheorganisation IFPI, er der ingen tvivl om, at den nye tv-kanal musikmæssigt vil fungere. Danskerne elsker julemusik, i hvert fald i årets sidste måneder:
 
 
 
”Vi kan i forvejen se at julemusikkens andel på radiokanalerne er voksende. Flere danske radiokanaler er blevet 100% dedikerede til julemusik op til jul. F.eks. har Radio Soft med 100% julemusik næsten 3-doblet sin markedsandel og sit lyttertal i juleperioden, hvor der udelukkende spilles julemusik. Og min formodning er, at en tv-kanal med ren julemusik i perioden op til og under julen, vil have meget gode forudsætninger for en tilsvarende stor seerinteresse.” siger kommunikationschef hos IFPI Lasse Lindholm.
 
 
 
Fakta om Christmas TV:
 
• Christmas TV sender døgnet rundt i 51 dage, fra d. 12. november – 1. januar 2013, de mest populære danske og internationale julemusikvideoer.
 
• Kanalen kommer ud til over 75 pct. af danskerne ved de største danske tv-distributører (YouSee, Boxer m.fl.) – også til dem med grundpakke uden betalingskanaler – samt som WebTV streaming ved en række webmediepartnere.
 
• Christmas TV producers af Uptown ApS i samarbejde med Verdens TV, KODA og IFPI. Uptown TV ApS producerer i forvejen kabel tv-kanalen Uptown TV – Dansk Musik TV.
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder