Nuuk og Aalborg lærer af hinanden i svømmebassinet

9 oktober, 2012 | 06:27
presse

 

presse

Svømmeklubben Nuuk er i denne uge på besøg hos Svømmeklubben Nord i Nørresundby for, at svømmerne kan udveksle erfaringer. Et helt nyt samarbejde er opstået mellem de to venskabsbyer Aalborg og Nuuk.
 
På Grønland er der kun en eneste svømmehal og hermed også kun en svømmeklub- nemlig Svømmeklubben Nuuk. I denne uge rejser et hold med 10 unge svømmere, to instruktører og to ledere til Aalborg for at træne, hygge og udveksle erfaring med Svømmeklubben Nord i Nørresundby.
 
“Vi vil gerne videreudvikle vores klub, som stadig er en ung klub fra 2003. Vi håber, at besøget giver de unge en masse ny inspiration og nye mål at arbejde med ved at fællestræne sammen med svømmere fra Svømmeklubben Nord samtidig med, at de kan lære om hinandens kultur,” fortæller Gunnar Nielsen, der er formand for Svømmeklubben Nuuk.
 
De grønlandske svømmere ankommer tirsdag den 9. oktober og rejser igen mandag den 15. oktober. Foruden fællestræning er der bl.a. besøg på Lindholm Høje og i Aalborg Zoo, og lørdag deltager de alle i et svømmestævne i Randers.
 
Aalborg har været venskabsby med Nuuk siden 1963, og besøget er en del af venskabsbysamarbejdet

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder