Nye specialister i skybrud klar til at hjælpe kommuner

3 oktober, 2012 | 04:06

 

De voldsomme skybrud kan komme til stor hjælp, når to unge klimaingeniører fra Aalborg Universitet skal ud på jobmarkedet. De valgte at satse målrettet på de seneste års klimaforandringer i afgangsspecialet, og det roste resultat bliver nu benyttet af samarbejdspartneren, det rådgivende ingeniørfirma Rambøll.
 
Sanne Jespersen og Ditte Schrøder Haagensen, begge 25, kan efter eksamen kalde sig civilingeniører i miljøledelse og bæredygtighed. Både private og offentlige virksomheder bliver tvunget til at tænke klima ind i alle større bygnings- og renoveringsarbejder fremover. Det sker slet ikke i tilstrækkelig grad lige nu, men de kommer til det, vurderer de to nyslåede civilingeniører.
– De danske kommuner skal i gang med at lave klimatilpasningsplaner. Det er en spændende udfordring, og tilpasningerne behøver ikke at være vanvittigt dyre. Det er ikke altid nødvendigt at grave en hel by op for at lægge nye kloakker. Det er simpelthen for dyrt. Man kommer til at tænke mere i at opsamle regnvandet i søer rundt omkring i byerne. Det kan være, at nogle flere åer skal fritlægges i byerne. Måske skal der være flere græsarealer og flere grønne tage, fortæller Sanne Jespersen.
De seneste års skybrud har hjulpet på forståelsen. Det fandt Sanne Jespersen og Ditte Schrøder Haagensen ud af, da de under arbejdet med afgangsspecialet interviewede tre kommuner.
– Især skybruddet i 2011 fik det til at rykke. Klima skal tænkes ind i mere og mere. Ellers bliver det vanvittigt dyrt for borgerne og politikerne. Det er man faktisk ved at forstå ude omkring. Heldigvis, mener Sanne Jespersen.
Afgangsspecialet blev lavet i samarbejde med det rådgivende ingeniørfirma, Rambøll Danmark A/S, som nu vil gå videre med projektet. Læs mere på aau.dk.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder