Bløde røde teaterstole i gave til AKKC

2 oktober, 2012 | 13:30
Presse

Bløde røde teaterstole for fire millioner kroner i gave til AKKC.
 
De 1509 nye røde og bløde teaterstole i Aalborghallen i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) bærer navnet ”Primo Aalborg” og er i sin grundform enkel med en snert af gamle dage og med komforten i top. Stolene, der er finansieret af en gave på godt 4 mio. kroner af Købmand Herman Sallings Fond, blev mandag overdraget af enkefru Karin Salling ved en lille reception foran de smukke nye stole, mens de dygtige balletdansere fra Eifman Ballet Theatre var i gang med opvarmningen til aftenens ballet Onegin, som Karin Salling også overværede. Stolene fuldender den 5-årige renovering af AKKC, og er et skulderklap til Nordjyllands store kulturhus i 60 års jubilæumssæsonen.
Det er første gang fondet har støttet kulturlivet i Aalborg, og Karin Salling var meget fornøjet med sin oplevelse af både stole og balletforestilling, da hun ud på aftenen tog afsked med direktør Ernst Trillingsgaard og direktør for Salling i Aalborg, Michael Deleuran.
Tidligere havde Karin Salling overfor bl.a. presse og bestyrelse glædet sig over, at der kom en ansøgning fra AKKC, og hun udelukkede ikke, at fondet igen kunne støtte Aalborgs kulturliv.
Stolene er produceret af Martela og stoffet er hentet hos Gabriel, der med base i Aalborg er en af Europas største leverandører af møbelstoffer.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder