AAU-professor modtager millionbevilling

2 oktober, 2012 | 10:29
Arkiv

Professor Svend Brinkmann fra Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet har netop modtaget en Sapere Aude-bevilling på 6.955.844 kr. fra Det Frie Forskningsråd. Bevillingen skal gå til et projekt med titlen Diagnosekulturen.
 
I alt 27 forskere har netop modtaget Det Frie Forskningsråds prestigefyldte Sapere Aude-bevillinger til en samlet sum af 210 millioner kroner. En af dem er den 37-årige professor, Svend Brinkmann, fra Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet, som modtager 6.955.844 kr. som DFF-forskningsleder på projektet ”Diagnosekulturen”.
 
– Vi vil med dette projekt undersøge betydningen af, at vi i vores kultur i stigende grad filtrerer vores erfaring af lidelse og ubehag gennem de psykiatriske diagnoser. Vi vil bl.a. følge voksne mennesker, der er diagnosticeret med henholdsvis depression og ADHD og kortlægge de offentlige diskurser om disse og andre diagnoser, forklarer han.
 
Karriereprogram for forskere
Sapere Aude er latin og betyder ”vov at vide”. Programmet blev lanceret i 2010, og formålet er blandt andet at skabe et karriereprogram, der kan udvikle de dygtigste forskeres evner, nationalt og internationalt, og fastholde yngre forskere i forskningen. Svend Brinkmann er da heller ikke i tvivl om den betydning, som bevillingen får for ham i de kommende år.
 
 
– Den giver først og fremmest mulighed for at lave et stort, bredt og langvarigt projekt om et komplekst emne, der er både samfundsmæssigt relevant, men også interessant rent grundforskningsmæssigt. Jeg får desuden mulighed for at opbygge en forskningsgruppe, hvor alle arbejder i samme retning, og hvor vi kan få kontakt til førende forskningsmiljøer i verden. Og så giver bevillingen også mulighed for fordybelse og for at skabe gode kollegiale relationer, og det glæder jeg mig meget til!
 
Fakta
– I alt 27 forskere har modtaget en Sapere Aude-bevilling i år
– Den samlede sum, som er blevet uddelt, er på 210 mio. kr.
– 20 forskere har modtaget Det Frie Forskningsråds Sapere Aude DFF-Forskningsleder-bevilling og får mulighed for at lede deres egen forskergruppe.
– Syv forskere er tildelt Sapere Aude DFF-Topforsker-bevilling
– De 27 bevillingsmodtagere er mellem 32 og 50 år og repræsenterer alle videnskabelige hovedområder.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder