Putin-belønnet ballet til Aalborg

27 september, 2012 | 06:20
A.Kudryashova, presse

 

Det verdensberømte Eifman Ballet Theatre opfører balletten Onegin i Aalborg.
 
En stor oplevelse venter, når et af verdens mest berømte balletkompagnier – Eifman Ballet Theatre fra russiske St. Petersborg – gæster Aalborg Kongres & Kultur Center den 1. oktober med balletversionen af Alexander Pushkins roman Eugen Onegin med musik af P. Tjajkovskij.
 
”Vi har aldrig set noget lignende” skrev Nordjyskes anmelder, da Eifman Ballet Theatre sidst besøgte Aalborg i 2009. Både anmelderne og publikum fra hele landet var begejstrede og roste forestillingen til skyerne, blandt andet for dansernes sublime teknik som var både velmatchende og ens i udtrykket.
 
I oktober vender Eifman Ballet Theatre atter tilbage til Aalborg med den stort og smukt opsatte ballet Onegin med over 55 medvirkende. Med ballet-versionen Onegin har den verdenskendte koreograf Boris Eifman bevaret dramaet, romantikken og satiren fra Alexander Pushkins berømte roman Eugen Onegin, som udspiller sig i 1820’ernes Rusland. Han har gengivet romanen med ekspressive og flydende bevægelser flot ledsaget af Tjajkovskijs musik.
 
Boris Eifman skabte Eifman Ballet Theatre tilbage i 1977 og er stadig leder af det i dag. Kompagniet fejrer i år således 35 års jubilæum og har i første halvdel af 2012 turneret verden rundt til steder som Beijing, New York, London, Berlin, Milan, Moskva og Australien.
 
Boris Eifman betegnes som en stor koreografisk begavelse, som er helt unik på verdensplan. Han modtog den 29. august 2012 prisen ”The Order For Merit to the Fatherland” – en pris som blandt andet bliver givet til fremtrædende russiske kulturpersonligheder, som har ydet et enestående bidrag til sit land. Prisen blev overrakt af Ruslands præsident Vladimir Putin ved en ceremoni i Kreml.
 
Billetter til forestillingen kan købes via vort billetkontor på tlf. 9935 5566 eller via www.akkc.dk eller BILLETnet.dk. Billetpriser A: 400,- B: 380,- C: 350,- D: 307,-.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder