Jonatan Spang vil giftes i Europahallen

27 september, 2012 | 06:15
Presse

 

Efter “Damer” og “Familie” er det blevet bryllups-tid. I Jonatan Spangs nye one man show, “Jonatan Spangs Bryllup”, er alt parat til den store begivenhed. Der mangler kun én ting: Bruden. Brylluppet kan opleves i Europahallen i Aalborg Kongres & Kultur Center torsdag den 14. februar.
 
Jonatan Spang har været omkring. Men nu er han fri af alle (214) tidligere forhold, og endelig klar til at sætte ringen på fingeren.
Kirken er bestilt, talen stort set skrevet, og champagnen ligger på køl. Faktisk er der kun et lille punkt tilbage på to-do listen: Bruden skal findes!
 
Dét er udgangspunktet for Jonatan Spangs tredje one man show, som har premiere 1. februar i Bremen Teater i København, og senere kommer landet rundt på Spangs mest omfattende comedy-turné nogensinde.
Og det er en helt ny Spang, som publikum kommer til at møde for første gang i AKKC 14. februar.
 
Men hvad skal vi tro? Er det comedy eller reality, 34-årige Jonatan Spang har tænkt sig at underholde danskerne med næste år? Vanen tro balancerer Spang på en knivsæg mellem show og alvor. Og han udfordrer sig selv lige så meget, som han udfordrer publikum, når han spidder stolte danske traditioner og udleverer vores allesammens mentale dovenskab i sit hidtil mest ambitiøse projekt.
 
– Jonatan Spangs Bryllup er et show om mit eget liv, om at forsøge at tvinge sig ind i voksenlivet, og om at erkende at man arbejder bedst med en deadline, forklarer Spang, og tilføjer: – Jeg er blevet afhængig af at være på tynd is og hele tiden udfordre mig selv. Jeg har brugt de seneste år på at fortælle længere historier både på scene og film. Nu bliver det, jeg har lært som komiker, og det, jeg har lært som historiefortæller, samlet i ét show.
 
Siden vi så ham sidst, har han været direktør for Nørrebro Teater, hvor han også har spillet og instrueret. Han har haft en række store roller på film og tv. Den 11. oktober debuterer han som spillefilminstruktør med “Talenttyven”, som har en håndfuld af hans bedste komikerkolleger på rollelisten. Og heller ikke uden for spotlightet har han sparet sig selv, siden han i 2008 tog familien under kærlig behandling i succes-showet af samme navn.
 
– Jeg har fået en masse erfaringer, både professionelt og privat. Nu er jeg klar til at kombinere det hele i én vanvittig, komisk fortælling om den mærkeligste beslutning, jeg har taget i mit liv: Jeg vil springe ud i det, og falde til ro – jeg har besluttet at gifte mig.
Med én eller anden – lige meget hvem – bare det bliver inden 1. februar, siger Jonatan Spang, og lyder som om han mener det.
 
Facts:
Billetter til showet sælges fra mandag den 1. oktober kl. 10 i Aalborg Kongres & Kultur Centers Billetkontor tlf. 99 35 55 66 eller via akkc.dk samt BILLETnet.dk Prisen er 315 kr. inkl. gebyr.
 
 
Jonatan Spang mini-bio:
• Født den 4. februar 1978 i Gladsaxe.
• Debuterede som stand-up komiker I 1998, og vandt året efter DM i stand-up.
• Uddannet fra Skuespillerskolen i Aarhus (2003)
• Har skrevet og turneret med to one man shows Damer (2005) og Jonatan Spangs
Familie (2008), og derudover spillet en lang række roller på teater, tv og film, bl.a. hovedrollen i De Unge År: Erik Nietzsche Sagaen Del 1, som sikrede ham en Zulu Award (2008) for Bedste Mandlige Hovedrolle.
• Var direktør for Nørrebro Teater (2007-9), og debuterer den 11. oktober 2012 som’ spillefilminstruktør med Talenttyven.
 
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder