Utzon(x) forelæsningsrækken henter verdensnavne til Aalborg

26 september, 2012 | 09:12
Presse

 

Hvilke idealer og koncepter er der brug for, når verden ændres med rivende fart, og teknologi, økonomi og demografi konstant udvikles og stiller nye krav til det at konstruere bygningen og byen eller designet? De spørgsmål skal en forelæsningsrække forsøge at besvare.
 
I løbet af efteråret besøger en betydningsfuld kvartet indenfor ingeniørkunst og arkitektur Aalborg, når den nye forelæsningsrække Utzon(x) skydes i gang. I samarbejde mellem Aalborg Universitets Institut for Arkitektur, Design og Medieteknologi og Utzon Center skal den nye udstilling stille skarpt på de nyeste metoder og teorier, der findes i mødet mellem ingeniøren og arkitekten.
 
En forelæsningsrække i Utzon Center giver gode muligheder for at blive opdateret på de nyeste metoder og teorier, der findes i mødet mellem ingeniøren og arkitekten.- Med (x) i forelæsningsrækkens titel søger vi at finde det særlige, særegne og inspirerende, som Jørn Utzon kunne, når han skabte sin arkitektur. Men x’et er også det ubekendte i ligningen, det som opstår, når vi arbejder interdisciplinært i snitfladen mellem ingeniørkunsten og arkitekturen, udtaler lektor Lasse Andersson, der er koordinator for Utzon(x) forelæsningerne.
 
– De kendte ingeniører, arkitekter og designere tiltrækkes af Utzon Centers flotte rammer og vores forskningsmæssige styrke inden for det byggede miljø samt en ingeniør- og arkitektuddannelse med mod på nytænkning, vurderer Lasse Andersson.
 
Onsdag den 17. oktober forelæser Matthias Kohler, professor ETH Zürich og partner i tegnestuen Gramzio and Kohler i Zürich om nye metoder og produktionsformer under titlen Digital Materiality in Architecture.
 
Tirsdag den 30. oktober forelæser Ryota Kidokoro, associate engineer ved ARUP Tokyo om emnet computational design med titlen Capture and Catapult.
 
Fredag den 23. november kommer det unge designkollektiv DING3000 fra Stuttgart og forelæser om rejsen fra nyuddannede designingeniører til succesfuld designvirksomhed med forelæsningstitlen Thoughts on Things.
 
Utzon(x) forelæsningerne afsluttes den 3. december med forelæsningen Standards and Ideals, models for urban housing, af professor Dick van Gameren fra det tekniske universitet TU Delft og arkitektfirmaet Dick van Gameren architecten i Amsterdam.
 
Samlet set er det et meget ambitiøst program, som giver de studerende nye faglige helte og forskerne nyt input til arbejdet med at opbygge Nordens bedste miljø indenfor integreret design, lige der hvor ingeniøren og arkitekten mødes om at konstruerer form og rum, udtaler ph.d.-studerende Isak Worre Foged, som har været med til at sammensætte programmet i Utzon(x) forelæsningerne.
 
Alle forelæsninger foregår på engelsk og er åbne for alle. De finder sted i det Obelske Auditorium på Utzon Center i Aalborg.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder