Uropførelse i Kunsthal Nord

25 september, 2012 | 09:24
Arkiv


 
 
Søndag den 30. september kl. 15.30 inviterer Kunsthal Nord og Ny Musik til koncert med bratschist Mina Luka Fred. Kom og oplev en klingende dialog mellem musik og billedkunst.
 
Mina Luka Fred spiller uropførelsen af et nyt stort værk af komponisten Louis Aguirre. Statens Kunstfond har støttet Louis Aguirres arbejde med det ny værk, der er skrevet under inspiration fra et kunstværk af komponistens 20-årige søn, Louis Arturo Aguirre, som bor på Cuba. Maleriet er udstillet under koncerten, så dialogen mellem det klingende og det visuelle kan opleves direkte.
 
Koncerten er en meget ekspressiv opførelse, hvor solisten både skal råbe, synge og spille.
 
Udover det nye værk spiller Mina Luka Fred musik af Johan Sebastian Bach og den ungarske komponist György Kurtag.
 
Om Mina Luka Fred
Mina Fred begyndte sine musikstudier som 5-årig på violin ved Helsingborgs kommunale musikskole i Sverige. Som 11-årig skiftede hun instrument til den lidt større bratsch og studerede senere på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus og på Guildhall School of Music and Drama i London. Hun debuterede fra solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium i 2007.
 
Mina Fred har spillet et stort antal koncerter som kammermusiker i Danmark og de nordiske lande, i Europa, USA, Canada og Japan. Siden 2005 har hun boet i Nordvestjylland i tilknytning til Kirsten Kjærs Museum, hvor hun tager aktiv del i museets store musikvirksomhed som både musiker og arrangør.
 
Om Louis Aguirre
Louis Aguirre er født på Cuba i 1968. Han har taget komponisteksamen med udmærkelse fra Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, og han bor og virker i dag i Aalborg. Louis’ musik tilslutter sig den centraleuropæiske tradition, men har også stærke rødder i den afro-cubanske tradition og kultur, som beriger hans musik med stor intensitet og et kraftfuldt udtryk.
 
Arrangør: Ny Musik og Kunsthal Nord.
Entré: 50 kr. Gratis for medlemmer af Aalborg Kunstpavillon.
 
Serien støttes af Statens Kunstråd, Aalborg Kommune og Solistforeningen.
 

Del |

Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder