Ung nordjyde giver debutkoncert i Aalborg

25 september, 2012 | 07:53
Presse

 

Saxofonisten Henriette Jensen er født og opvokset i Grindsted nord for Vodskov … og det forpligter! Derfor spiller hun en såkaldt præ-debut ”hjemme” i Aalborg, inden den egentlige debutkoncert i Aarhus. Koncerten i Aalborg er ganske gratis og finder sted fredag d. 28. september 2012 kl. 19.30 på musikkonservatoriet, Ryesgade 52, sal 1.
 
Henriette begyndte tidligt at spille musik på Grindsted Skole, hvor der dengang blev tilbudt musikundervisning efter skoletid af Aalborg Musikskole. Først blokfløjte, men senere, omkring 11 års alderen, blev den skiftet ud med saxofonen – og det har holdt ved!
 
Nu afslutter Henriette solistuddannelsen og mange års musikstudier ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, og det bliver markeret med hele to debutkoncerter, en i Aarhus og en i Aalborg.
 
Ved debutkoncerterne præsenterer Henriette Jensen et varieret program med smuk og virtuos musik for saxofon. Hun spiller på flere forskellige saxofontyper, og der vil blive lejlighed til at høre både alt-, sopran- og tenorsaxofon. Med på scenen har hun både elever og lærere fra konservatoriet.
Henriette Jensen har allerede en kandidatgrad fra konservatoriet i Aarhus og har også studeret to år i Amsterdam. I dag går turen stadig jævnligt til Holland og udlandet for at spille koncerter, bl.a. med hendes saxofonkvartet Melisma Saxophone Quartet, der denne sommer har været på turné til Skotland og Schweiz. Sidste år blev kvartetten udtaget til en stor kammermusikkonkurrence i Japan, hvor de fik en finaleplads.
 
Henriette spiller også jævnligt koncerter med den danske Jutlandia Saxofonkvartet, som rejser rundt i hele landet. Og med Aalborg Symfoniorkester, hvor hun er assistent.
 
 
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder