Amerikansk besøg i Aalborg Stadsarkiv

21 september, 2012 | 05:58
Arkiv

Dansk/amerikansk udveksling af arkivalske ideer om fortid, nutid og fremtid.
 
I disse skønne september dage gæster en gruppe amerikanske forskere og arkivarer fra University of Michigan i Ann Arbor de to arkiver for at udveksle erfaringer om arbejdet med migration, arkitektur og digitale arkiver.
 
I dag er afholdt et seminar om digital arkivering med fokus på fælles nordamerikanske/danske problemstillinger på Utzon Center under ledelse af Stadsarkivets digital arkivar Rasmus Grunwald Falk og de to arkivarer Nancy Deromedi og Michael Shallcross, der står for den amerikanske del. Arkivarerne har ligeledes besøgt den kommunale forvaltning i Aalborg.
 
Programmet er intenst pakket for de amerikanske gæster og deres værter med oplæg og seminarer i Aalborg på arkiverne og Utzon Center, i København samt en konference på Odense Universitet i går onsdag om migration og national identitet, hvor den danske ambassadør i Danmark, Laurie S. Fulton, også var taler.
 
I København har der været afholdt møder med deltagelse af Statens Arkiver og Det Kongelige Bibliotek om digital arkivering.
 
Arkivar Nancy Bartlett har afholdt foredrag på Aalborg Universitet for danske kolleger og andre interesserede om emner, der strækker sig fra arkiv teori over migrationshistorie til brugen af arkitekt arkiver sammen med danske kolleger.
 
Aalborg Stadsarkiv har de sidste mange år haft et tæt samarbejde med Bentley Historical Library der fungerer som universitetsarkiv for University of Michigan i Ann Arbor. Rasmus Grunwald Falk har besøgt Universitet som led i erfaringsudvekslingen. University of Michigan er i arkivsammenhæng på mange måder sammenlignelig med de større danske kommuner, hvad angår organisering, størrelse og materiale der skal arkiveres. Derfor er et samarbejde og erfaringsudveksling yderst givtigt for at få udviklet de metoder, vi hver især anvender til at arkivere digitalt.
 
Det danske Udvandrerarkivs samarbejde med Nancy Bartlett strækker sig tilbage til 1990’erne, hvor Bartlett på et længere studieophold udarbejde en oversigt over en del af arkivets samlinger, som i dag er et solidt fundament for projektet Digital Migration (www. Udvandrerarkivet.dk), hvor Udvandrerarkivets samling er på vej til at komme på internettet i digital form.

Del |

Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder