Aalborg byder de internationale studerende velkommen

20 september, 2012 | 05:20
Arkiv

 

 
Aalborg Kommune inviterer 26. september byens internationale studerende til et velkomstarrangement på Studenterhuset. Arrangementet er en optakt til år 2013, som Uddannelsesrådet har udråbt til internationalt år.
 
Onsdag d. 26. september 2012 bliver nye internationale studerende budt officielt velkommen til Aalborg:
Velkomstarrangementet foregår på Studenterhuset, Gammeltorv 10 fra kl. 19-22.
 
 
Arrangementet giver de internationale studerende mulighed for at høre om bolig-, fritids- og kulturtilbud samt få svar på de spørgsmål, de kan have som nye borgere i byen. For at give de internationale studerende den bedst mulige modtagelse er der inviteret repræsentanter fra Anvisning af Kollegie- og Ungdomsboliger i Aalborg (AKU-Aalborg), kultur- og fritidslivet, Statsforvaltningen/International Citizen Service (ICS) samt AAU og UCNs internationale afdelinger.
 
2013 – Internationalt år
2013 er af Uddannelsesrådet blevet udråbt til internationalt år. Aalborg har en målsætning om at blive Danmarks bedste uddannelsesby – også for internationale studerende.
 
 
”Målet er, at der fra 2010 og frem skal være en årlig vækst af internationale studerende på 10 %. For at nå dette mål er det vigtigt, at de føler sig velkomne i Aalborg og bliver en integreret del af byens kultur- og foreningsliv.”, siger Hans Henrik Henriksen, fungerende rådmand for Sundhed og Bæredygtig Udvikling og formand for Uddannelsesrådet i Aalborg.
 
I 2013 vil der blive sat fokus på aktiviteter for de internationale studerende. Velkomstarrangementet 26. september er starten på årets aktiviteter. Studenterhuset har også i flere år haft international aften hver onsdag, og 2013 er en oplagt mulighed for flere af den slags initiativer.
 
Leder af Studenterhuset, Lars Hellerup siger:
”Det er positivt, at Uddannelsesrådet i 2013 sætter fokus på aktiviteter for internationale studerende. Det er vigtigt, at de internationale studerende bliver taget godt imod, og at byen skaber rammerne for, at de kan få et godt ophold i byen, og det vil Studenterhuset gerne støtte op om.”

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder