Efterlyser ledere til nordjysk pris

15 september, 2012 | 05:07
Presse

 

For femte gang udnævner Lederne Himmerland i samarbejde med UCN act2learn, Aalborg Kongres & Kultur Center samt Erhverv Norddanmark årets nordjyske leder. Den bedste leder kåres på Ledernes konference i AKKC 23. oktober, og arrangørerne efterlyser kvalificerede kandidater.
 
– Årets leder i Nordjylland vil blive udvalgt efter en række kriterier som bl.a. evnen til at motivere og anerkende medarbejderne i dagligdagen, evnen til at skabe et godt arbejdsmiljø, troværdighed, integritet og ledelsesmæssigt mod og om den pågældende er i stand til at nå positive mål og resultater, forklarer områdeleder hos UCN act2learn, Pernille Simonsen.
 
Kvaliteter
– Og det er netop nogle af de kvaliteter, som vi kan mærke, at virksomhederne efterspørger hos deres ledere, supplerer direktør hos managementfirmaet Curia i Aalborg, Torben Abildgaard.
– Virksomhederne vil have ledere, der er visionære og som kan sætte fingeraftryk, de skal have mod og turde, de skal være nærværende og kunne fastholde de dygtige medarbejdere, de skal være i stand til at få tingene til at ske, og så skal de evne at sætte det rigtige hold. Det er et fundament, som virksomhederne ikke går på kompromis med i deres søgen efter nye ledere – specielt i krisetider, tilføjer Torben Abildgaard, der desuden er ekstern lektor i Ledelse og HRM på Aalborg Universitet.
 
Koordinere på tværs
act2learn tilbyder kurser, efteruddannelse og skræddersyet undervisning og konsulentydelser inden for bl.a. ledelse og HR, og her kan Pernille Simonsen genkende mange af de fokuspunkter, som virksomhe-derne efterlyser hos den moderne leder.
– Desuden oplever vi også, at relationel koordinering – altså evnen til at koordinere på tværs af afdelinger, teams eller funktioner – bliver mere og mere efterspurgt. Her kræves det, at lederen er i stand til at samarbejde, til at kommunikere og inddrage medarbejderne samt sætte fælles mål for hele organisationen og på den måde skabe en dybere forståelse for hinanden og hinandens funktioner, fremhæver Pernille Simonsen.
 
Dommerne
 
Sidste frist for at indstille en nordjysk leder til Den Nordjysk Ledelsespris 2012 er fredag 21. september, hvorefter en komité bestående af direktør Anders Thorup, advokatfirmaet HjulmandKaptain, professor i økonomistyring Per Nikolaj Bukh, Aalborg Universitet, direktør Ernst Trillingsgaard, Aalborg Kongres & Kultur Center, stationsleder Steen Knørr, Falck, formand Lederne Himmerland, Direktør Torben Abildgaard, Curia Aalborg og udvalgsformand Erhverv Norddanmark, udviklingsdirektør Søren Samuelsen, UCN act2learn samt områdedirektør Marianne Holmsgaard, Post Danmark der i øvrigt selv modtog prisen i 2011.
De øvrige prismodtagere er: Daglig leder Mona Hagbard Maaløe Mortensen Plejecenter Thulebakken i Aalborg (2008), Fabrikschef Bjarne Henriksen NOPA A/S i Hobro (2009) og mejeridirektør Jonna Mortensen Arla Foods, Bislev Mejeri (2010).
 
 
 
 
Billedtekst:
Områdedirektør hos Post Danmark, Marianne Holmsgaard, modtog i 2011 den nordjyske ledelsespris
 
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder