Mindre tilbagegang i sommerens overnatninger

14 september, 2012 | 11:48
Kilde: Billedarkiv

 

Flere overnattede på de nordjyske hoteller og vandrerhjem i juli måned. Til gengæld gik det tilbage for campingpladser og lystbådehavne sammenlignet med sidste år.
 
De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at de nordjyske overnatninger samlet set gik tilbage med 4,3 pct. i juli måned.
 
Det er især campingpladserne og lystbådehavnene, der har været mærket af det grå sommervejr. Campingpladserne gik tilbage med 4,9 pct., imens lystbådehavnene oplevede et fald på 24,9 pct. Feriecenterovernatningerne faldt med 1,2 pct.
 
Det omskiftelige vejr har i stedet lokket flere gæster til hoteller og vandrerhjem, som gik frem med henholdsvis 1,2 pct. og 2,5 pct.
 
I resten af landet har man også registreret færre overnatninger, og på landsplan meldes om et samlet fald på 5,3 pct. Nordjylland er imidlertid den region uden for hovedstaden, der klarer sig bedst, idet Region Syddanmark går tilbage med 7,0 pct., Midtjylland falder 6,2 pct. og Sjælland har 4,8 pct. færre overnatninger. Hovedstaden klarer sig fortsat bedst med et fald på 3,0 pct.
 
Det er både danske og udenlandske gæster, der går tilbage. Hvor de udenlandske gæster har foretaget godt 20.000 eller 4,7 pct. færre overnatninger i Nordjylland, falder de danske overnatninger med 40.000 overnatninger svarende til 4,1 pct. Faldet i udenlandske overnatninger skyldes især færre tyske og svenske overnatninger, som går tilbage med henholdsvis 13,4 pct. og 15,2 pct. Til gengæld fandt flere norske feriegæster vej til Nordjylland med en stigning på 1,8 pct. Også Storbritannien og fjernmarkederne er gået frem.
 
På kommuneniveau går Vesthimmerland som den eneste kommune frem, og er ligeledes den eneste kommune, der ikke oplever et fald i antallet af campingovernatninger. Campingpladserne i Aalborg, Hjørring og Thisted har den største procentvise nedgang. Til gengæld slår fremgangen i hotelovernatningerne igennem i både Aalborg, Frederikshavn, Hjørring, Mariagerfjord og Vesthimmerland.
 
I den samlede vurdering af sommerens overnatninger mangler overnatningerne for august måned samt årets feriehusovernatninger.
 
Med juli måneds overnatningstal er der i første halvår af 2012 registreret 2,1 pct. færre overnatninger sammenlignet med samme periode i 2011.
 
 
Læs mere om VisitNordjylland på www.visitnordjylland.dk
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder