DAGPENGELAND VENDER HJEM TIL AALBORG

13 september, 2012 | 09:35
Presse

 

Aalborgensiske Lau Aaens egne oplevelser af aktiveringssystemet er blevet til et anmelderrost satirisk teaterstykke, der nu kommer til Det Lille Teater i Aalborg Kongres & Kultur Center.
 
I 2010 sendte Aalborg Kommune 28-årige Lau Aaen i aktivering hos i den lokale afdeling af aktiveringsfirmaet ”Integro”. Lau var nyuddannet fra Aalborg Universitet, men kunne som tusindvis af andre unge i ikke finde arbejde. Laus møde med aktiveringssystemet blev startskuddet til projektet ”Dagpengeland” – en satirisk skildring af beskæftigelsessystemet i dagens Danmark.
 
Dagpengeland er siden udkommet som bog og blevet til det anmelderroste teaterstykke af samme navn.
I weekenden den 15.-16. september får aalborgenserne nu mulighed for at opleve Dagpengeland på Det Lille Teater i Aalborg Kongres & Kultur Center.
 
I satiren følger vi Lau på sin vej gennem Integros jobsøgnings-kursus, som han har pligt til at følge. Her lærer Lau, hvordan hele mennesker bygges op fra grunden ved hjælp af selvgjorte personlighedstests, håndtrykstræning, teoretisk telefoni, sultne afrikaneres selvrealisering og råd om, hvorfor man aldrig skal sige, at man ikke længere spiller badminton.
 
Forestillingen udstiller på sin egen underspillede måde det absurde i at bruge millioner på kurser, som ingen er interesserede i eller får noget ud af.
 
FAKTA:
Satiren Dagpengeland spiller lørdag den 15. september kl. 17.00 og søndag den 16. september kl. 15.00 på Det Lille Teater i Aalborg Kongres & Kultur Center. Billetter 195,- + gebyr kan købes i Billetkontoret tlf. 9935 5566 eller via akkc.dk
 
Forestillingen i Aalborg bliver præsenteret i et samarbejde mellem Holbæk Teater og a-kassen Min A-kasse.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder