Ny skakturnering til minde om stormester

12 september, 2012 | 07:01
Presse

Ny skakturnering til minde om stormester Nørresundby og Aalborg skakklub arrangerer for første gang skakturne-ringen “LARSENs Nordjyske Mindeturnering 2012” i efterårsferien. Turneringen afholdes til ære for den afdøde skakstormester Bent Larsen.
I 1952 blev Bent Larsen som 17-årig student fra Aalborg Katedralskole og var suverænt byens bedste skak-spiller. Han flyttede fra Aalborg og blev professionel skakspiller. I 1956 udnævntes han til stormester, og i løbet af 1960’erne og 1970’erne var Larsen én af de få vestlige skakspillere, der tilhørte den ellers sovjetisk dominerede verdenselite. Til ære for Bent Larsen har Nørre-sundby og Aalborg Skakklub arrangeret ”LARSENs Nordjyske Mindeturnering 2012” fra mandag den 15. oktober til søndag den 21. oktober 2012.
Mindeturneringen finder sted på Bent Larsens gymnasium Aalborg Katedralsko-le, og turneringen er åben for alle seniorspillere (mænd der fylder 60 år og kvinder 50 år senest i 2012) samt alle medlemmer af en Nordjysk Skakklub. Turneringens deltagerfelt omfatter allerede flere prominente stormestre og skakpersonligheder – blandt andre:
Wolfgang Uhlmann, Tyskland, der i 1970 spillede mod Larsen i VM-kvartfinalen (og tabte)
Fridrik Olafsson, Island VM-kandidat fra 1960 og tidligere præsident for verdensskakforbundet
De to tidligere seniorverdensmestre Oleg Chernikov, Rusland samt Misa Cebalo, Kroatien
Tidligere verdensmester i korrespondanceskak Jørn Sloth fra Danmark
Se mere på: http://larsen.skakteam.dk

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder