Forrygende finsk fortolkning med Aalborg Symfoniorkester

12 september, 2012 | 06:52
Arkiv

 

Med den dygtige finske dirigent Pietari Inkinen i spidsen byder Aalborg Symfoniorkester på en koncert med to værker af Finlands største komponist Jean Sibelius. Med på programmet er desuden Tjajkovskijs kendte og elskede Klaverkoncert nr. 1, og sidst, men ikke mindst, hædres endnu en dansk komponist: Hans Abrahamsen, der fylder 60 år.
 
Som et led i Aalborg Symfoniorkester fejring af tre store danske komponisters runde fødselsdag, hylder orkestret denne gang Hans Abrahamsen ved at indlede koncerten den 20. september ved at opføre hans værk Stratifications.
 
Det er den finske dirigent Pietari Inkinen, der indtager podiet til koncerten, og ikke mindst set i lyset af det Sibelius-inspirerede program, vækker dette glæde hos musikchef Jan Kvistborg:
 
– Jeg er utroligt stolt over, at det er lykkedes os at engagere Pietari Inkinen, som er en usædvanligt begavet dirigent, til denne koncert. Han er meget efterspurgt, og når man lader ham som finne fortolke sin berømte landsmands musik, er der i mine øjne tale om et ultimativt match. Personligt holder jeg meget af Sibelius’ musik og tonesprog, som der er noget smukt og rørende over, og jeg glæder mig utroligt meget til at opleve den del af koncerten, lyder det forventningsfuldt fra musikchefen.
 
Programmet byder foruden Abrahamsens Stratifications både på Sibelius’ Symfoni nr. 3 og Pohjolas datter og på Tjajkovskijs berømte Klaverkoncert nr. 1.
 
– Tjajkovskijs klaverkoncert er et af de ikoniske klassiske værker, der, uanset hvor mange gange man har hørt den, altid tåler et genhør. Der er igennem hele værket et smukt sammenspil mellem solist, dirigent og orkester, og med Inkinen på podiet, vanvittigt dygtige Alessio Bax på klaver og vores dygtige musikere, er der også her tale om et vidunderligt match, som jeg har meget store forventninger til, fortæller Jan Kvistborg.
 
Koncerten afholdes i Nordkraft den 20. september kl. 19.30.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder