Bioolieforskning rykker fra blød mellemvare til international top

10 september, 2012 | 06:50
Arkiv

 

Millionbevilling fra Det Obelske Familiefond sender Aalborg Universitets bioolieforskning helt op i international topklasse, og forskningsresultaterne kan give svaret på, hvordan transportsektoren får reduceret sit Co2-udslip og dermed sikrer sektoren en grønnere profil.
Med bevillingen på 3,5 million fra Det Obelske Familiefond og tilsvarende penge fra Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet får vi mulighed for at købe et bioolieanlæg helt i international topklasse. Anlægget vil give os værdifuld viden om, hvordan vi bedst omdanner biomateriale til olie. Omdannelsen er Co2-neutral, og da olien vil kunne bruges i transportsektoren, vil det kunne nedbringe Co2-udledningen og give sektoren en grønnere profil. Potentialet er mindst på niveau med fx bioethanol og konventionel biodiesel, måske endda større, siger professor Lasse Rosendahl fra Aalborg Universitets Institut for Energiteknik.
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder