Aalborg Symfoniorkester fejrer danske komponister

8 september, 2012 | 07:05
Arkiv

I løbet af sæsonen vil Aalborg Symfoniorkester fejre tre af de største danske komponister, og den første af disse er Pelle Gudmundsen-Holmgreen. For at fejre hans 80-års fødselsdag opføres hans værk Tricolore IV ved en koncert i Nordkraft, hvor også musik af Mahler og Haydn er på programmet.
Aalborg Symfoniorkester vil hædre tre store danske komponister, Pelle Gudmundsen-Holmgreen, Hans Abrahamsen og Per Nørgaard, der alle fylder rundt i den igangværende sæson. Den første af disse er Gudmundsen-Holmgreen, hvis runde fødselsdag markeres med en koncert i Nordkraft den 13. september.
 
– Vi vil gerne hylde de store danske komponister, og med tre runde fødselsdage i denne sæson til Gudmundsen-Holmgreen, Abrahamsen og Nørgaard (henholdsvis 80, 60 og 80 år, red.) var det oplagt at markere dette med tre koncerter, hvor vi spiller nogle af disse komponisters værker. Med den første koncert hylder vi Pelle Gudmundsen-Holmgreen ved at opføre hans værk Tricolore IV, og vi er glade og stolte over at få besøg af komponisten selv til koncerten, fortæller musikchef Jan Kvistborg.
 
Pelle Gudmundsen-Holmgreen ville ikke blot være til stede i koncertsalen. Komponisten vil selv deltage i koncertintroduktionen, der foregår i Biffen i Nordkraft, og dermed er der en unik mulighed for at høre om hans egne overvejelser i arbejdet med værket.
 
Udover Tricolore IV byder koncerten også på Haydns Symfoni nr. 93 og udvalgte sange fra Mahlers Des Knaben Wunderhorn.
 
– Der bliver således tale om skøn og spændende musik over hele linjen, men jeg vil absolut fremhæve Mahlers sange, der ganske enkelt er helt forrygende. Oven i købet har vi to fantastisk dygtige sangere, sopranen Henriette Bonde-Hansen og baryton Johan Reuter, der normalt slår deres folder på de store verdensscener, og vi er glade og stolte over at kunne præsentere dem for det nordjyske publikum. Med de to og dette program venter der koncertgængerne en stor koncertoplevelse, lover Jan Kvistborg.
 
Koncerten afholdes i Nordkraft den 13. september kl. 19.30.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder