Erhvervsbyen Aalborg bliver stærkere

7 september, 2012 | 05:38
Arkiv

I Aalborg Kommune glæder man sig over, at virksomhederne påskønner den indsats, man gør for erhvervet. Aalborg har i DIs årlige undersøgelse ”Lokalt Erhvervsklima” opnået en 29. plads ud af 96 kommuner.
 
Dette er en fremgang på 38 pladser siden 2010, hvilket er den tredjestørste samlede forbedring af alle kommuner. Undersøgelsen er baseret på officielle statistiske data og på virksomhedernes egne vurderinger af kommunen på en række indikatorer. Der er altså tale om en brugerundersøgelse af kommunernes erhvervsklima.
 
Hovedresultaterne for Aalborg kommune er følgende:
 
Aalborg er rykket 18 pladser frem i Lokalt Erhvervsklima 2012, hvilket placerer kommunen som nr. 29.
Aalborg har samme eller forbedret placering i ti af de 11 kategorier, der indgår i undersøgelsen.
Den bedste placering er i kategorien Kommunens Image, hvor Aalborg er placeret på en 15. plads. I kategorien Information og Dialog med kommunen er Aalborg nr. 16.
Den største placeringsmæssige fremgang er i kategorien Fysisk Planlægning, hvor Aalborg er rykket 22 pladser frem, og kategorien Information og Dialog med Kommunen, hvor man er rykket 21 pladser frem.
Aalborgs dårligste placering er i kategorien Kommunal Sagsbehandling, hvor kommunen er placeret på en 69. plads. Det er dog tre pladser bedre end 2011.
 
– Jeg er rigtig glad for den flotte placering, vi har fået i DIs undersøgelse – ikke mindst fordi resultatet netop afspejler virksomhedernes egne vurderinger af kommunen på en række områder. Og jeg er også meget tilfreds med resultatet, da vi har arbejdet aktivt og konkret med servicemål og andre initiativer for at forbedre erhvervsklimaet i Aalborg Kommune, fortæller fungerende borgmester Thomas Kastrup-Larsen, og fortsætter,
 
– Det gode erhvervsklima er helt afgørende for, at vores virksomheder er konkurrencedygtige og kan klare sig både i ind- og udland. Derfor glæder jeg mig også meget over den fremgang, vi kan se hos de aalbor-gensiske virksomheder – det er lykkedes at skabe 2.730 flere job i Aalborg siden sommeren 2011. Det svarer til en tilvækst i beskæftigelsen på 3,6% i Aalborg mod et fald på -0,1% på landsplan. Så vi vil i Aalborg Kommune gøre vores bedste for, at vi kan fortætte det gode og konstruktive samarbejde med vores virksomheder og arbejde med de forbedringspunkter, undersøgelsen peger på.
 
Også fra erhvervslivets side er der tilfredshed med resultaterne og det lokale nordjyske erhvervsklima.
 
– Aalborg Kommune er blevet mere erhvervsvenlig de seneste år. Det oplever de lokale virksomheder, som har sendt Aalborg op ad rangstigen i DI’s Lokalt Erhvervsklimaundersøgelse to år i træk. I DI Aalborg mærker vi, at erhvervsklimaet bliver taget seriøst. Vi ser frem til at fortsætte den gode dialog, så vi kan få løst de udfordringer, virksomhederne har, fortæller Peter Rindebæk, der er formand for DI Aalborg.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder