Aalborg Symfoniorkester vs. Platform4

6 september, 2012 | 12:07
Presse

Oplev kombinationen af klassisk musik og moderne videokunst, når Aalborg Symfoniorkester og Platform4 sammen skaber en oplevelse udover det sædvanlige – helt gratis.
Få klassisk musik serveret her og nu i en uformel atmosfære i en anderledes og dynamisk koncertoplevelse, når Aalborg Symfoniorkester og Platform4 skaber en unik koncertoplevelse.
 
Chefdirigent Rumon Gamba giver publikum en sjov guidet tur i et stykke klassisk musik og giver dem mulighed for at høre musikken på en helt ny måde med friske ører og ny indsigt. Samtidig giver Platform4 publikum en visuel rejse via videokunst, der understøtter musikken og giver en forrygende totaloplevelse.
 
– Det er et spændende projekt, som er blevet til i tæt samarbejde med de kreative kræfter fra Platform4. Koncerten er den første af foreløbigt tre planlagte koncerter, og vi håber, konceptet kan være med til at lokke en masse unge mennesker ind og opleve klassisk musik på en anderledes måde, end de troede man kunne, forklarer musikchef Jan Kvistborg og fortsætter:
 
– Her i orkestret synes vi, det er utroligt spændende på den her måde at skabe en kreativ alliance med Platform4 og igennem samarbejdet skabe en unik koncertoplevelse. Hvis det her går ligeså godt, som vi håber, hvem ved så hvad samarbejdet mellem Platform4 og os kan udmønte sig i?, spørger musikchefen.
 
De unge, kreative ildsjæle fra Platform4 glæder sig også til at samarbejde om koncerterne med Aalborg Symfoniorkester.
 
– Det er altid udfordrende og spændende at bruge vores evner i en anden sammenhæng, end vi er vant til, og vi glæder os meget til projektet og er spændte på, hvad der kommer ud af samarbejdet og hvordan det vil blive modtaget af publikum, fortæller Karina Abramova fra Platform4 om projektet.
 
– Publikum kan forvente et samspil mellem teknologi og visuel kunst på den ene side og den klassiske musiks lyd på den anden, og vi tror på, at de vil gå herfra med en positiv oplevelse og en fed følelse, slutter hun.
 
Koncerten er gratis og afholdes i Symfonien den 7. september kl. 21.00. Dørene åbnes kl. 20.00, hvor der i Symfoniens foyer vil være loungestemning med DJ og mulighed for at købe øl og vand i baren. Efter koncerten spilles der igen loungemusik i foyeren, mens der er meet & greet med orkestrets musikere, Platform4 og Rumon Gamba.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder