Butiksansattes sundere vaner skal evalueres af forskere

5 september, 2012 | 06:46
Arkiv

De ansatte i fire danske dagligvarebutikker har prøvet lidt af hvert, siden de som led i et projekt støttet af Forebyggelsesfonden blev bedt om at udvikle sundheds- og trivselsfremmende løsninger på jobbet. Nu skal forskere fra Aalborg Universitet evaluere resultaterne.
 
Grøntsags-ordninger, løbeklubber og bage-workshops er nogle af de vidt forskellige tiltag, de ansatte har lagt krop til i projektet ”Overskudsmedarbejdere i Coop”, som er et samarbejde mellem Coop og Forskningsgruppen for Måltidsvidenskab og Folkesundhedsernæring (MENU) ved Aalborg Universitet København.
Ifølge videnskabelig assistent Mia Brandhøj fra gruppen har nogle af de afprøvede tiltag haft en klar effekt. Forskerne bad for eksempel de ansatte om at organisere sig i ”frokostklubber” på tre-seks medarbejdere, hvor de skulle skiftes til at sørge for sund frokost til hinanden.
– Når man er ansvarlig for, at ens kollegaer får noget ordentligt at spise, bliver det nemmere at træffe ”det sunde valg”, når man går gennem butikken inden pausen og tager varer ned fra hylden. Derudover bidrog frokostklubben til, at medarbejderne i højere grad spiste sammen med andre og prioriterede deres pause frem for bare at vælge noget nemt og hurtigt – og ofte ikke så sundt, siger Mia Brandhøj.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder