Ole Bornedals THE POSSESSION LIGGER NR. 1 i USA

4 september, 2012 | 05:59
Presse

Ole Bornedals amerikanske gyserfilm THE POSSESSION, som i torsdags havde premiere i næsten 3000 biografer i USA, indtjente på sine fire første dage 21.3 millioner dollars og har dermed allerede mere end tjent sig hjem.
Filmen ligger no. 1 i USA – og producenterne regner nu med, at filmen vil bevare den position i de næste tre uger.
 
Filmen er den næst-mest indtjenende film nogensinde med premiere på amerikanernes Labour Day– kun overgået af filmen HALLOWEEN.
THE POSSESSION er produceret af genrefilmslegenden Sam Raimi, som har en lang karriere som både instruktør, forfatter og producer bag sig, mest kendt for filmserierne Evil Dead og Spiderman.
 
Instruktør Ole Bornedal udtaler:
 
”Det er virkelig godt at producenterne er begejstrede – og ikke mindst naturligvis at publikum vælter ind og ser filmen.
Det har været en fornøjelse at arbejde på en så tæt en genre-film som The Possession. En udfordrende opgave som jeg påtog mig meget spontant mens mit danske tv-serie projekt ’1864’ begyndte at gå i gang – men som jeg alligevel kunne afse tid til. Og det var spændende for en gangs skyld at tage imod invitationen til at lave et næsten færdigt manuskript, da Sam Raimi kom og tilbød mig det.
På den måde har filmen for mig personligt mere været en legende udfordring for mit kunsthåndværk, snarere end den kunstneriske udfordring jeg finder i de manus jeg skriver selv.
Forsøget har dog hele tiden været med filmen at bryde med genrens uendeligt mange klicheer – og at gøre filmen menneskelig og nærværende, fremfor kun “gysende”.
Et fremragende cast gjorde det muligt – og manuskriptet endte i en sær blanding af empatisk horror og hverdagsligt eventyr! En allegori over en rasende forkert skilsmisse og børn som bliver ladt i stikken – og dæmonerne, der hviler i os alle, inde i små bokse, som vi for alt i verden bør holde lukkede. Det sker dog desværre ikke i The Possession”.
 
Filmen er solgt over det meste af verden – heriblandt også Danmark.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder