Niels Ellegaard fik surprise jubilæum

4 september, 2012 | 07:00
Viggo Kragmann

 

En totalt overrumplet Niels Ellegaard har ikke styr på tal.
 
Da direktør Ernst Trillingsgaard gik på scenen efter premieren på årets Cirkusrevy i Aalborg Kongres & Kultur Center for at afsløre, at én af skuespillerne havde 30 års jubilæum, stod Niels Ellegaard og tænkte, hvem det dog kunne være.
Tal er ikke lige noget, jeg er god til, sagde en meget glad revyskuespiller, efter at den udsolgte sal og hele holdet bag revyen havde hyldet ham.
 
Niels Ellegaard er uddannet ved Café Teateret i 1983, og har været med i et hav af revy-forestillinger, som foruden Cirkusrevyen også omfatter Hjørringrevyen, Aarhus-revyen og ikke mindst Aalborg Vinterrevy. Derudover er han en meget facetteret skuespiller med engagement på Århus Teater, ligesom han har medvirket i ni danske film og otte danske tv-serier.
 
Ud over en kæmpe pizza fra Ernst Trillingsgaard, som skulle minde om Niels’ kendte rolle som pizzabuddet Luciano, modtog han også et billede af ’Bakken-maler’ Ib Eisner, overrakt af Lisbet Dahl på vegne af alle kollegaerne i Cirkusrevyen.
 
I anledning af, at Cirkusrevyen skal spille i Grønland i 2013, modtog han også af revyejer Torben ”Træsko” Pedersen en anorak ved den traditionelle æggekage på bagscenen efter forestillingen. Niels Ellegaard har nemlig også skabt en anden stor ikonisk figur, grønlænderen Jakob, der har lavet en fed grønlænderhandel ved at sælge sit fiskekassehus for 700 mio. kroner, da der er fundet olie i jorden under det.
 
I 2013, når Cirkusrevyen slutter sæsonen i Aalborg, drager hele holdet videre til Nuuk, hvor de i den grønlandske hovedstad spiller to forestillinger i september i kulturhuset Katuaq. Her er Niels Ellegaard og Henrik Lykkegaard inviteret med, selvom de begge i 2013 holder pause i Cirkusrevyen. Mon Jakob også kommer med?
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder