200 frivillige ved Leonard Cohen sikrede koncertsucces

3 september, 2012 | 07:51
Presse

200 frivillige ved Leonard Cohen sikrede koncertsucces og overskud til godgørende formål
Leonard Cohen, hans production manager, hans personal manager og i de øvrige medlemmer af hans 50 personer store hold af musikere, teknikere, chauffører, assistenter osv. havde kun uforbeholdent ros til afviklingen af koncerten i Mølleparken den 26. august. Det samme gjaldt den danske bookingagent ICO’s repræsentant ved koncerten.
 
Lyden, videoskærmene, lyset, servicen og forplejning på bagscenen, og ikke mindst det store engagerede nordjyske publikum blev rost til skyerne.
I den forbindelse skal nævnes, at Leonard Cohen havde en af de mest krævende og detaljerede tillægskontrakt Musikkens Venner nogensinde har set. Leonard Cohens stab konstaterede, at den var opfyldt til punkt og prikke.
 
Og dermed kan de næsten 200 frivillige fra Musikkens Venner og en lang række sportsklubber og kulturforeninger konstatere, at det takket være en kæmpe indsats lykkedes at løse den til dato mest krævende udendørs koncertproduktion i Aalborg.
 
Bl.a. blev det bemærket fra Leonard Cohen’s folk, at Aalborg (Musikkens Venner og samarbejdspartneren Aalborg Kongres- og Kulturcenter) ikke var gået på kompromis med at sikre den bedst mulige tekniske kvalitet uanset omkostningerne herved. Bl.a. var der indlejet et ekstra højttalersystem udelukkende for at sikre optimal lyd på de forreste tribuner i siderne, og der var opstillet 2 højkvalitets dagslys videoskærme, en i hver side af scenen, så alle på pladsen tydelig kunne se dem (til sammenligning var der f.eks. kun opstillet én videoskærm i den ene side ved Leonard Cohens koncert i København lørdag aften til trods for, at der der var solgt over 14.000 billetter).
 
At solen så også skinnede og vejret var godt gjorde bestemt ikke koncertoplevelsen dårlige.
 
Med Leonard Cohen har Musikkens Venner vist, at man i samarbejde med Aalborg Kongres- og Kulturcenter er i stand til at løfte selv de største og mest krævende koncertopgaver.
 
Både Leonard Cohens stab og ICO fortalte, at det lover godt for fremtiden, da Aalborg med denne succes i ryggen fremover vil have betydeligt nemmere ved, at trække de største internationale navne til byen.
 
De store tekniske udfordringer, den enorme opstilling og oprydning, og afviklingen af koncerten blev klaret af næsten 200 frivillige fra
Musikkens Venner, Musikforeningen Skråen, Brydeklubben Jyden, Badmintonklubben Triton, Badmintonklubben Gug, KFUM idræt, Foreningen Biffen Art Cinema og Aalborg Sportsdykkerklub.
 
De ca. 5.000 timers indsats gav ud over en fantastisk koncert også et overskud fra bar- og madsalget på omkring 200.000 kr, som nu skal anvendes til ungdomsarbejde i foreningerne og til Kirkens Korshærs gadearbejde i Aalborg og Folkekirkens Nødhjælps kamp mod sulten via genhusningsprojekter i Afrika.
 
Et eksempel fra Leonard Cohen tillægskontrakt var, at han forlangte, at der kun blev opstillet et begrænset antal barer og at de ikke måtte være åbne under koncerten. Dette betød desværre dels, at mange gæster havde svært ved at nå at købe drikkevarer. Men først og fremmest betød det, at overskuddet til ungdomsarbejdet og de godgørende formål blev en del mindre end Musikkens Venner og foreningerne havde håbet på.
Træls nu da stemning og vejret var optimal. Men trods alt en mindre skønhedsplet ved en helt fantastisk koncert.
 
Efter at oprydningen nu er slut, og alt udstyret er kørt væk igen, har Musikkens Venner aftalt, at alle nøgleperson ved koncerten holder et evalueringmøde, hvor diverse detaljer og forbedringsmuligheder gennemgås og noters ned, således at alle er endnu bedre klædt på næste gang et af verdens største koncertnavne kommer til byen.
 
I den forbindelse har Musikkens Venner modtaget en lang række mails med gode råd og ideer til forbedringer.
De vil naturligvis også indgå i evalueringen.
 
Venlig hilsen
 
F/Musikkens Venner
 
Jørgen Nissen
Daglig leder af Skråen
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder