AaB aflægger delårsrapport – nordjyske investorer giver kapitaltilsagn

31 august, 2012 | 06:21
Presse

 

 
Aalborg Boldspilklub A/S har aflagt regnskab for første halvår 2012, som viser et underskud på 13,6 mio kr.
Resultatet er 12, 6 mio. kr. bedre end første halvår i 2011.
 
Delårsrapport:
Resultatet er påvirket negativt af AaB Ishockey og AaB College med 3,6 mio. kr. Ligeledes har AaB Fodbold i første halvår haft færre entre- og TV-indtægter end forventet.
 
Selskabet har i første halvår 2012 gennemført den sidste del af den fokuserings- og omstruktureringsplan, der blev offentliggjort i foråret 2010. Herunder afviklingen af ejendommen på Hadsundvej, afviklingen af AaB Ishockey, AaB College og AaB Håndbold, reduceret sin ejerandel i sportsbutikker, omlagt og outsourcet driften af AaB Konference, reduceret bemandingen i selskabet og reduceret lønomkostningerne i AaB Fodbold væsentligt.
 
AaB’s bestyrelsesformand Finn V. Nielsen udtaler:
 
– Selskabets kontante omkostninger i fortsættende aktiviteter er nedbragt med 25 procent fra 49 mio. kr. i første halvår 2011 til 37 mio. kr. i første halvår 2012, og allerede i andet halvår 2012 har vi en forventning om et mindre positivt resultat.
 
– Den rentebærende gæld er faldet med 108 mio. kr., og balancen er bragt ned med 127 mio. kr., konstaterer Finn V. Nielsen.
 
Selskabet fremstår fra 1. juli 2012 alene som en fodboldforretning med fokus på AaB’s hold i Superligaen samt med endnu større fokus på talentarbejde blandt andet via nyetableret elitefodboldskole med op til 20 elever tilknyttet med base på AaB’s anlæg på Hornevej.
 
For regnskabsåret 2012 forventes et underskud i niveauet 10 mio. kr., hvilket er en forbedring på ca. 30 mio. kr. i forhold til 2011. Heri er indregnet spillersalg i niveauet 5 mio. kr.
 
Kapitaltilsagn
En gruppe nordjyske investorer bestående af Enggaard Gruppen, Jan Vestergaard Olsen (tidl. direktør, Aalborg Industries), Bent Sørensen (tidl. direktør og ejer af Hydratech) samt Cubic A/S har med udgangspunkt i, at der skabes et solidt fundament for AaB fremadrettet givet kapitaltilsagn på op til 10 mio. kr.
 
– Nedbringelse af gælden og fokusering på fodboldforretningen har været afgørende faktorer for, at det er lykkedes at tiltrække ny kapital til AaB A/S, fastslår Finn V. Nielsen.
 
Talsmand for investorgruppen Jacob Møller Knudsen fra Cubic A/S udtaler:
 
– AaB er et stærkt brand for Nordjylland, og der er gjort et stort stykke succesfuldt arbejde for at tilpasse forretningen til fremtiden udelukkende med fodbold.
 
– AaB’s talentmodel med adskillige nordjyske klubber er et unikt setup, der danner et godt grundlag og fødekæde for fremtidig udvikling af nye Superliga-spillere, konstaterer Jacob Møller Knudsen.
 
AaB-direktør Lynge Jakobsen udtaler:
 
– Set ud fra en sportslig vinkel er det glædeligt, at vi får tilført yderligere kapital, så vi kan fastholde vores høje niveau med talentudvikling og samtidig sikre, at der fremadrettet kun sælges spillere, såfremt det vurderes som forretningsmæssigt fornuftigt for såvel spilleren som for AaB.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder