Genudsætning af orangutanger på Borneo

27 august, 2012 | 08:26
Scanorama

I 13 år har Lone Dröscher Nielsen rehabiliteret moderløse orangutanger i håbet om at kunne genudsætte dem. Nu er der rigtig gode nyheder!
 
Efter flere års forhandlinger og undersøgelse er det endelig lykkedes Lone Dröscher Nielsen at skaffe brugsretten til et område på 350 km2 regnskov på den centrale del af Borneo i området Betikap. I efteråret genudsætter Lone Dröscher Nielsen og hendes team nogle af de orangutanger, der har gennemført skovskoleprogrammet, og som de sidste år har levet vildt på centerets 5 øer.
 
Udvalgte orangutanger fra øerne er nu hentet hjem og er i karantæne på Nyaru Menteng, hvor de bliver sundhedstjekket og fodret godt op, så de er klar til livet i det fri. Desuden bliver orangutangerne chippet, så man kan følge orangutangerne efter genudsætningen. Når der er gået ca. to måneder bliver orangutangerne bedøvet og fløjet halvvejs til Betikap. Herfra går turen videre via helikopter til selve genudsætningsområdet.
 
Genudsætningen er ikke omkostningsfri, da den kræver transport med både fly, biler og helikopter. Desuden kræver projektet dyrlægeassistance og overvågning efter udsætningen for at sikre sig, at orangutangerne trives. Genudsætningen løber op i 50.000 kr. pr. orangutang. Du kan hjælpe orangutanger med at vende tilbage. Læs mere om genudsætningsprojektet på www.redorangutangen.dk
Læs desuden Appetizes artikel med Lone D her

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder