Verdenspremiere på Utzon Center

23 august, 2012 | 07:49


Originale håndtegnede skitser og skitsemodeller fra Jørn Utzons hånd udstilles for første gang nogensinde.
På Utzon Center kan man se og opleve skitser og skitsemodeller fra Jørn Utzons arkiv. Materialet har været gemt væk for offentligheden i årtier, men er nu tilgængeligt for publikum på Utzon Center i Aalborg. Udstillingen har titlen Jørn Utzons skitser og modeller – Kunsten at skabe og viser udvalgt materiale fra hele Jørn Utzons lange karriere. På udstillingen kan man bl.a. se tidlige skitsemodeller fra processen bag arbejdet med operahuset i Sydney, håndtegnede skitser af realiserede og urealiserede projekter samt prototyper og rå værkstedsmodeller.
 
Scoop for Nordjylland
Det er et kæmpe scoop for Nordjylland, at vi nu som det første sted i verden kan vise materiale, der aldrig har været udstillet før. På udstillingen får man mulighed for at komme ind bag facaden og se hvilke tanker og ideer, der lå bag Jørn Utzons arkitektoniske mesterværker.
 
Der er gratis adgang til udstillingen, der varer til og med 2/9-2012.
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder