Begivenhedsrigt program for Aalborg Symfoniorkester

23 august, 2012 | 06:30
Arkiv

 

Det bliver en uge med mange koncerter på programmet, når Aalborg Symfoniorkester i den kommende uge er med til at åbne Aalborg i Rødt, gæster en række virksomheder og institutioner i Nordjylland og åbner Kulturnatten med et brag af en promenadekoncert.
Syv koncerter på tre dage – det er hvad den kommende uge byder på for Aalborg Symfoniorkesters musikere. Dels sættes Aalborg i Rødt i gang med fuld musik, dels gæster orkestrets musikere en række nordjyske virksomheder og institutioner, blandt andet to heldige vindere af en minikoncert, der blev kåret i P4 Nordjylland mandag morgen. Endelig sættes der punktum med en festlig promenadekoncert til åbningen af Kulturnatten.
 
– Det er vores ambition, at vi med en del af vores koncerter tager ud og møder publikum i deres eget rum med musikken fremfor kun at afvikle koncerter i traditionel forstand. Det skaber en helt speciel oplevelse for publikum og bringer os samtidig i kontakt med folk, som måske ikke normalt ville vælge en klassisk koncertoplevelse, fortæller musikchef Jan Kvistborg.
 
Tirsdag den 28. august gæster Aalborg Symfoniorkester således fra morgenstunden den første P4-konkurrencevinder, Skat i Aalborg, inden der ved middagstid gives koncert hos fødevarevirksomheden Nowaco. Dagen sluttes af med den officielle åbning af Aalborg i Rødt.
 
Onsdag den 29. august besøger orkestrets musikere to uddannelsesinstitutioner; først Aalborg Handelsskole og dernæst University College Nordjylland. Herefter går turen til den anden P4-konkurrencevinder, Julemærkehjemmet i Hobro, hvor Aalborg Symfoniorkester spiller til afskedsreceptionen for hjemmets mangeårige forstanderinde, Marie Høgsbro.
 
Fredag den 31. august rundes ugen af med den officielle åbning af Kulturnatten i Aalborg med en stor promenadekoncert. I spidsen for samtlige koncerter i ugen løb står en af Englands mest populære dirigenter – Anthony Inglis.
 
– Anthony Inglis er en festlig, folkelig, farverig og udadvendt dirigent, der er usædvanlig dygtig til at kommunikere og til at involvere publikum, så han er den helt rigtige dirigent til en koncertrække som denne. Som englænder har han promenadekoncerter som koncept helt inde under huden, og til fredagens koncert vil hans styrker virkelig komme til deres ret, siger musikchefen, og fortsætter:
 
– Jeg forventer mig generelt en virkelig festlig uge med mange gode koncerter rundet af med et brag af en promenadekoncert med flag, fællessang og vidunderlig musik, slutter Jan Kvistborg.
 
Promenadekoncerten er gratis og afholdes fredag den 31. august kl. 17.00 i Nordkraft.
 
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder