Danskerne er på jagt efter adrenalinkick

22 august, 2012 | 06:53
Arkiv

 

En tur med et jagerfly, wakeboarding, pistolskydning og segway er nogle af de aktiviteter danskerne i stigende grad kaster sig over, når de er på jagt efter nye oplevelser. Hos den Groupon.dk, den danske afdeling af verdens største deal- og oplevelsessite Groupon, mærker man tydeligt, at danskerne opsøger vilde aktiviteter med fart og spænding. En helt frisk opgørelsel for sommeren viser, at jo vildere aktiviteten er, jo større er efterspørgslen.
Mange tusind danskere har denne sommer prøvet kræfter med blandt andet segways og wakeboarding – sommerens svar på snowboarding. Ligesom muligheden for at prøve kræfter med Formel 1- og flysimulatorer har været store hit, det viser en frisk opgørelse over de mest populære aktiviteter hos deal- og oplevelsessitet Groupon.dk:
”Danskerne vil have både fart og luft under vingerne og har i den grad opsøgt adrenalinkick denne sommer. Vi ser en tendens til, at jo vildere aktiviteterne er, jo større er efterspørgslen. I efteråret solgte vi sågar flere ture med jagerfly til 14.300 kr. og den tendens fortsætter. Danskerne er nemlig i højere grad blevet villige til at betale for at få en helt særlig oplevelse,” siger Casper Urhammer direktør for Groupon Danmark.
At adrenalinkick har været efterspurgt denne sommer, har Groupon.dk også mærket på efterspørgslen på besøg på skydebaner og på salget af dykkercertifikater.
Også vilde dyr trækker i danskerne
Mange børnefamilier har også sørget for spænding til deres børn denne sommer. I Zoopark Sydsjælland har tre nyfødte tigerunger gjort en tur til dyreparken i Næstved aldeles attraktiv.
”De tre små tigerunger har fået næsten totusinde danskere til at drage mod Næstved via et køb på Groupon.dk, og det er jo skønt, at vi på den måde kan være med til at få folk til at besøge byer, hvor de måske normalt ikke ville komme. De små dyreunger er et stort trækplaster, og vi forventer, at endnu flere vil drage mod Næstved i løbet af de kommende uger,” siger Casper Urhammer.
Fakta om de mest populære af Groupon.dk’s sommer og efterårsaktiviteter
Wakeboarding
Wakeboarding er vildt og cool på samme måde som snowboarding. I kølvandet og skumsprøjtet fra en speedbåd skal du lave tricks som dobbelt back flip, grabs eller 720 degrees. For begyndere vil det ofte være udfordrende nok at holde sig på brættet, der er mindre end et surfbræt. Sporten har inspiration fra vandski, surfing og snowboard, men er i høj grad sin egen og for dem, der kan lide fart og spænding.
Segway
At køre på en Segway er lidt som at svæve. En Segway er et tohjulet køretøj, som selv holder balancen, og som man styrer ved enten at læne sig frem eller tilbage, eller ved at dreje segway’ens styrepind til side for at dreje den. Og det er endnu sjovere, end det ser ud, når man med op til 22 km/t ræser næsten lydløst gennem bybilledet.
Pistolskydning
Magnum betyder noget forskelligt, alt efter om du er et isglad barn eller en pistolglad voksen. Med Groupons tilbud har brugerne haft mulighed for at fyre rigtige Magnum-kugler afsted hos Skytteforeningen 1402 i Købenahvn – en oplevelse med adrenalingaranti og god mulighed for at konkurrere drengerøve i mellem.
Formel 1- og flysimulator
”Jeg har ikke prøvet noget, der kommer tættere på virkeligheden. Fantastisk, realistisk og god træning”. Sådan siger den professionelle racerkører, Casper Elgaard om Formel 1-simulatoren, som har været udbudt hos Groupon. Også fly- og helikopter-simulatorerne får positive ord med på vejen fra professionelle piloter. Hos YouFly, som er Groupons samarbejdspartner i dealen, er det muligt at konkurrere mellem de forskellige simulatorer eller konkurrere mod vennerne, kollegaerne eller familien.
Dykkercertifikat
Livet under havets overflade er fascinerende og vildt. Med Groupons samarbejdspartnere har det været muligt at erhverve et globalt anerkendt, stærkt nedsat dykkercertifikat. Dermed har det været muligt at lære at begå sig undervands samt tale tegnsprog, boblesprog og ikke mindst vandede jokes.
Zoopark Sydsjælland
I Zoopark Sydsjælland kan man opleve dyr i naturlige anlæg. Blandt andet kan man se de søde og endnu ikke særligt vilde bengalske tigerunger, der blev født i maj 2012
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder