Exit 2012 på Galleri Kirk

20 august, 2012 | 06:48
hospital

Lørdag d. 25. aug. kl 14 -16, åbner galleri KIRK op for en utraditionel udstilling, hvor man vil kunne opleve, hvorledes kunsten kan formidles både med installationer, lydkunst, skulptur og tekstil og dermed ikke blot det traditionelle maleri, når en udvalgt gruppe af de netop dimentterede kandidater fra de danske kunstakademier, viser os, hvad der rører sig her, og dermed hvad vi vil kunne opleve meget mere af, på fremtidens kunstscene.
 
Samtidig udvides sansespektret yderligere idet de enkelte kunstværker vil blive underbygget af et jazzstykke, skrevet og produceret med kunstværket som inspiration.
Det bliver hermed kunstværket som er det centrale, når trioen Brem/Rizzi/Jakobsen giver koncert i galleriet, – hvor samarbejdet opstod i en fælles interesse i at styrke det originale og de skæve vinkler på kulturen i Nordjylland.
Koncerten er hermed arrangeret i samarbejde med foreningen Meutiviti, hvis mål er, at synliggøre original nordjysk musik inden for genren igennem spændende aktiviteter.
Koncerten vil samtidig blive optaget, hvorefter den afspilles i galleriet under hele udstillingsperioden, så alle kan få den multisanselige oplevelse.
 
Af kunstværker vil man samtidig kunne opleve et meget bredt spektre af kunstnerisk formidling, hvor målet med udstillingen har været at vise, hvor bredt kunsten favner anno 2012 – og dernæst at illustrere hvor forskelligt kunstnerrollen udleves.
Kunsten har mange sprog og mulighederne for udtryk er stort set uendelige, og rækker dermed ind i mange forskellige genre.
 
På udstillingen vil man hermed fx kunne opleve den unge og netop nyudsprungne kunstner Eva Hjorths beskrivelse af uendeligheden, som blot fortsætte og fortsætter….
Stolen breder sig ud til et billede fra underbevidstheden, – et billede der umiddelbart synes velkendt, men alligevel ikke er det.
Dette bl.a. i værket “Wienerstolen”.
 
Samtidig vil man kunne opleve hvorledes de unge kunstnere Johanne Dybdal Sigvardsen og Johannes Trägårdh Jensen begge anvender naturens formsprog dog med en vidt forskellig formidling.
Johannes Trägårdh Jensens værk “Underside overside” hvor det lykkedes ham at forene kunst, filosofi og naturvidenskab til èn enhed på en måde, hvor man indfanges af alle vinkler.
Han har her anvendt mos som materiale, som skaber et ocean af associationer, og samtidig er et materiale, som kan bryde igennem alle overflader. Og endelig kan beskueren også vande denne med en opstillet bestøver.
 
Johanne Dybdal Sigvardsen værk “Fundne date” skaber samtidig assotiationer tilbage til fortidens skjulte data i værket bestående af bånd, som vi kender fra de gamle kasettebånd, og samtidig i kraft af videoinstallationen “Rav”.
 
På udstillingen vises yderligere seks unge nyudsprungne kunstnere, som alle repræsentere vidt forskellige indgange og medier.
 
Udstillingsperiode: d. 25. aug. – 22. sep. 2012
 
 
Galleri KIRK
Danmarksgade 8
9000 Aalborg
Denmark
www.gallerikirk.dk
 
 
Åbningstider:
tir. – fre. kl. 13-17.30
lør. 11-13
 
 

Del |

Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder